De beste buggy's & duobuggy's

o.a. Babyzen, Hamilton & Maxi Cosi

Handige tips & weetjes over buggy's

Wat zijn de meest kleine en compacte buggy’s?

Eén van de grootste voordelen van een buggy is dat het bijzonder manoeuvreerbaar is. Je kunt hiermee vrijer bewegen dan bijvoorbeeld een kinderwagen. Ook is een buggy van zichzelf compacter. Dat niet alleen, maar producenten blijven innoveren op het gebied van de compactheid van een buggy. Dat heeft geleid tot een aantal van de kleinste en compactste buggy’s van dit moment. Deze buggy’s zijn ideaal voor dagjes uit, en in veel gevallen zijn ze zo klein dat je zelfs mee zou kunnen nemen op een vliegreis. Hieronder zetten we de meest kleine en compacte buggy’s voor je op een rij.

Bugaboo Ant Buggy

De Bugaboo Ant heeft niet voor niets die naam. Zo klein als een mier, dat is wel hoe we deze ultra compacte buggy kunnen typeren. Bugaboo is één van de grootste merken van dit moment op het gebied van buggy’s, dus wij zijn niet verbaasd dat ze ook op het gebied van compactheid hebben weten te innoveren. Het grootste voordeel van de Bugaboo Ant is hoe compact je deze buggy kunt opbergen. Dat is niet alleen handig thuis, maar ook onderweg. Je kunt deze buggy zo klein maken dat deze past in het bagagevak boven je hoofd. Zo kun je de Bugaboo Ant overal mee naartoe nemen.

Maar dat is niet het enige voordeel van deze buggy. Zo is de stoel omkeerbaar en eenvoudig te verstellen, zodat jouw kindje optimaal de wereld om zich heen kan ontdekken. De wielen zijn stevig en lopen soepel, zodat je kind ook zonder problemen even een tuk kan doen. Dankzij de bijpassende accessoires kun je jouw kindje onder meer beschermen tegen de regen en de zon.

Easywalker MINI Buggy GO

Leef je in de stad, dan zul je sowieso het liefst gebruik maken van een compacte buggy. De Easywalker MINI Buggy GO is in dat geval alles wat je zoekt. Deze buggy is zowel ontwerpen voor het stadsleven als voor dagjes uit en reizen. Je kunt deze buggy met één hand opvouwen. Wat je dan overhoudt, heeft het formaat van handbagage. Hierdoor neemt de buggy nauwelijks ruimte in beslag als het in opslag staat, en bovendien is de Easywalker MINI Buggy GO ook geschikt voor vakanties en dergelijke. Het past prima in het bagagevak boven je hoofd. Je kunt deze buggy ook over de schouder dragen dankzij de geïntegreerde schouderband. Bovendien is het gewicht licht, maar 7 kg. Ideaal voor onderweg dus! Deze buggy is volledig naar achter instelbaar. Bovendien kunnen veel accessoires hierop toegepast worden.

Bugaboo Butterfly Buggy

Waar een rups er een tijd over doet om te transformeren tot een vlinder, doet de Bugaboo Butterfly dit letterlijk binnen een seconde. Binnen één handomdraai klap je deze buggy uit. Het is een verwonderlijke transformatie. De Bugaboo Butterfly is ontworpen voor het drukke stadsleven, maar is ook perfect voor onderweg en op reis. Ingeklapt is dit een enorm compacte buggy die weinig ruimte in beslag neemt. Handig voor thuis, maar ook voor onderweg. Ook deze buggy past zonder problemen in het bagagevak boven je hoofd, of dit nu in het vliegtuig of in de trein is. Door het lichte gewicht is het geen probleem om deze buggy over je schouder te dragen. Uitgeklapt heeft deze buggy een hoop opbergruimte. Je hebt de keuze uit meerdere kleuren. Dat is nog eens eersteklas comfort.

Goodbaby Pockit Buggy

Als je echt op zoek bent naar de kleinste en compactste buggy van dit moment, is er geen betere keuze dan de Goodbaby Pockit Buggy. De afmetingen van deze buggy zijn 30 x 18 x 35 cm en het product heeft een gewicht van maar 4.3 kg. Er is geen kleinere opvouwbare buggy ter wereld dan de Goodbaby Pockit Buggy, en bovendien is dit ook de lichtste buggy van dit moment. Door het lichte gewicht kun je deze buggy ook prima dragen. Deze buggy is opvouwbaar tot een bijzonder compact formaat dat je gemakkelijk met je mee kunt nemen onderweg of op reis. Wel goed om te weten is dat deze buggy niet beschikt over een ligstand en dat je een draagtas en andere accessoires apart er bij moet kopen. Er is inmiddels ook een Goodbaby Pockit Plus, die net iets groter is maar nog steeds maar 4.9 kg weegt.

Babyzen YoYo

Inmiddels gaat de titel van kleinste en compactste buggy ter wereld naar de Goodbaby Pockit Buggy die we hierboven beschreven hebben. Maar voor een lange tijd ging die titel naar de Babyzen YoYo. Nog altijd behoort deze buggy tot de compactste en kleinste buggy’s van dit moment. Prima mee te vervoeren als handbagage in het vliegtuig. Met een gewicht rond de 6.5 kg en afmetingen van 52 x 44 x 18 cm is dit een prima buggy voor onderweg of op reis. De transsporttas is apart verkrijgbaar. Je kunt deze buggy dragen op de schouder.

Wat maakt een buggy een compacte buggy?

We kunnen goed begrijpen dat je wellicht op zoek bent naar een compacte buggy. Of het nou gaat om het meenemen op de fiets, het plaatsen in de kofferbak of simpelweg het gewicht. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een compacte buggy?

Inklap formaat

Je zal wellicht wel gemerkt hebben dat de opgesomde buggy’s hierboven vooral zijn geselecteerd op het inklap formaat. We hebben er bewust voor gekozen om de buggy’s te benoemen, die zeer klein en compact invouwen of inklappen. Dit maakt het gemakkelijk om de buggy te vervoeren, of het nou in de kofferbak of in het vliegtuig is.

Gewicht

Naast het inklap formaat van de buggy, speelt gewicht ook mee. Waar sommige buggy’s klein kunnen inklappen, brengen deze in sommige gevallen nog steeds een flink gewicht met zich mee van bijvoorbeeld 8 of 9 kilo. Bij het uitzoeken van een compacte buggy, speelt het gewicht dus absoluut een rol. Het beste is een combinatie van een goed inklap formaat en een lichtgewicht buggy te vinden, zonder kwaliteit, stevigheid en veiligheid daarmee te verliezen.

Alles wat je moet weten over buggy’s..

easywalker buggy review

Review: Easywalker buggy

Easywalker viert dit jaar alweer zijn 30e verjaardag en is een veel bekeken en verkochte buggy. Het …