De beste buggy's & duobuggy's

o.a. Babyzen, Hamilton & Maxi Cosi

Handige tips & weetjes over buggy's

Hamilton buggy review

Hamilton beschikt over 3 verschillende buggy’s met allemaal net iets andere features en kwaliteit. In deze review gaan we in op de Hamilton One Prime X1 Buggy, wat het premium model van Hamilton by Yoop is. Uiteraard kan je deze Hamilton One review ook goed gebruiken ter vergelijking met de andere Hamilton modellen. Wij zijn in ieder geval net als vele andere ouders enthousiast over de Hamilton One Prime X1 buggy en dat komt voornamelijk doordat het een betaalbaar alternatief is tegenover bijvoorbeeld de prijzige Babyzen Yoyo2, Joolz Aer of Nuna TRVL compacte buggy’s. Het is dan ook niet zonder reden dat deze buggy in ons lijstje met beste buggy’s staat.

Bekijk nu de nieuwste Hamilton buggy

Hamilton buggy X1 is Gemakkelijk in te klappen met 1 hand door middel van het ‘Magic Fold’ systeem

hamilton one buggy magic fold

Een groot voordeel van de Hamilton One Prime X1 buggy is dat de buggy gemakkelijk in te klappen is met 1 hand. Door middel van het zogenaamde ‘Magic Fold’ systeem van Hamilton, kan je met een druk op de knop de buggy in 1 beweging inklappen. Deze knop kan je vinden in het midden van de duw beugel. Het slimme van dit design is toch wel dat de buggy zo in klapt dat je de onderstang als draagbeugel kan gebruiken en zo til je de buggy eenvoudig op. Over het design en gebruiksgemak is in ieder geval goed nagedacht. Wel geven meerdere ouders aan dat de buggy wellicht wat laag is voor langere mensen. Ben je bijvoorbeeld rond de 1.90cm, dan zal je de duw beugel van de buggy wellicht toch iets te laag vinden.

De Hamilton X1 buggy heeft een lichtgewicht aluminum frame en is geschikt om mee op reis te nemen

Hamilton One buggy ingeklapt

De Hamilton One Prime X1 buggy is ontworpen als alternatief op andere en vaak duurdere compacte buggy’s. De buggy weegt 7.5kg en heeft een ingeklapte afmeting van 57x48x26cm. Dit maakt de buggy uitermate geschikt om mee op reis te nemen. Hamilton geeft zelf aan dat de buggy geschikt is om als handbagage mee op reis te nemen, maar als we even kijken wat bijvoorbeeld KLM qua handbagage maatvoering (55 x 35 x 25cm) aan geeft, dan is de Hamilton One buggy ietsjes groter. Het scheelt niet veel, maar we moeten hier ook eerlijk en transparant in zijn. Daarnaast is het goed om rekening te houden dat de Hamilton buggy in dit geval ook 1.5kg zwaarder is dan bijvoorbeeld de Babyzen Yoyo2.

De Hamilton buggy heeft een comfortabele zitting inclusief slaapstand

Hamilton One buggy ligstand

De Hamilton buggy X1 kan je in 3 verschillende standen zetten. Zo kan je ervoor kiezen om je kindje recht op te laten zitten, of gebruik te maken van de handige slaapstand. Wel zo fijn dat je weet dat jouw kleintje in ieder geval lekker kan slapen in de buggy.

Hamilton buggy Kruidvat met korting

In 2020 heeft Hamilton een zeer populaire actie gedraaid bij Kruidvat. Tijdens deze promotie periode was de Hamilton periode aanzienlijk goedkoper bij de Kruidvat. Kruidvat verkocht zelfs meerdere modellen Hamilton buggy’s, zoals de One Sport R1, One Essential S1 en zelfs de One Prime. Deze Kruidvat Hamilton buggy was toen te koop voor rond de 100 euro, een aanzienlijke korting! Het is dan ook niet gek dat deze Hamilton Kruidvat actie storm liep. Momenteel is er geen nieuwe actie aangekondigd, dus het is afwachten of ooit nog zo’n goede actie online komt. Wij houden het in ieder geval nauw in de gaten!

De conclusie die we kunnen trekken is uit deze Hamilton One Prime X1 buggy review is dat het een mooie, gebruiksvriendelijke en goedkoper alternatief is tegenover duurdere merken zoals Nuna of Joolz. Wel dien je rekening te houden dat dit wel een iets mindere kwaliteit buggy is, wat je bijvoorbeeld terug ziet in de stoffen en in de kwaliteit en comfort van de veiligheidsgordel. Ben jij dus op zoek naar een mooie buggy voor dagelijks gebruik tegen een niet al te hoge prijs, dan heb je aan de Hamilton One Prime X1 zeker een goede. Wij zijn in ieder geval enthousiast en met ons vele andere ouders!

Nu de beste Hamilton buggy kopen