...

De beste buggy's & duobuggy's

o.a. Babyzen, Hamilton & Maxi Cosi

Handige tips & weetjes over buggy's

Hoe lang kan een kind in de buggy?

Een buggy is één van de gemakkelijkste manieren om je kind te vervoeren. Voor een dagje uit is het essentieel om hierover te beschikken, maar ook als je even boodschappen gaat doen en je kindje mee wil nemen is het handig om over een buggy te beschikken. Er zijn tegenwoordig zelfs buggy’s die je zo compact kunt inklappen dat je ze prima mee kunt nemen op reis. Ze passen gewoon in het bagagevak boven je hoofd, of het nu in de trein of in het vliegtuig is. Een vraag die geregeld aan ons gesteld wordt is: hoe lang kan een kind in de buggy? Deze vraag gaan we in deze blog beantwoorden.

Vanaf wanneer mag een kind in de buggy?

Een kind mag niet meteen na de geboorte al in de buggy gezet worden. Er wordt begonnen met een kinderwagen, omdat dit product voorzien is van een draagmand waarin de baby kan liggen. Dit is ter ondersteuning van de rug, die tijdens deze periode nog flink aan het groeien is. Maar een kind groeit door en zal op een gegeven moment zelf kunnen gaan zitten. Pas als je kindje echt zelf kan gaan zitten, mag hij of zijn in de buggy zitten. Over het algemeen maken nieuwe ouders 8 maanden gebruik van de kinderwagen voordat ze overstappen op de buggy. Natuurlijk verschilt dit per kind. 

Mijn kind kan nog niet zelfstandig zitten: wat nu?

Alhoewel veel kinderen rond de 8 maanden de overstap maken naar de buggy, is er geen vaste leeftijd. Het kan per situatie verschillen, maar wat wel zeker is is dat je kind alleen in de buggy mag als het compleet zelfstandig kan zitten. Tegelijkertijd kan het zo zijn dat je kindje de kinderwagen is ontgroeid maar nog niet zelfstandig kan zitten. Gelukkig is er voor deze situatie ook een oplossing: in veel gevallen is het mogelijk om in een kinderwagen een zit aan te brengen. Deze zitjes zijn verstelbaar, zodat je kindje ook nog wat meer kan liggen. 

Hoe lang mag een kind achter elkaar in de buggy zitten?

Te lang zitten is niet goed voor volwassenen. Om de zoveel tijd moeten wij even beweging krijgen. Maar hoe zit dat bij kinderen? Als kindjes nog jong zijn, laten we zeggen vanaf het moment dat ze net pas zelfstandig kunnen zitten, is het verstandig om je baby nog niet te lang achter elkaar te laten zitten. Je kind kan pas net zelfstandig zitten, dus dit dien je voorzichtig op te bouwen. Als je kind alweer even zelfstandig kan zitten, is het ook geen probleem meer om wat langer in de buggy te blijven zitten. Bij veel buggy’s heb je zowel verschillende zit- als ligstanden, waardoor het voor je kindje ook mogelijk is om even te gaan liggen.

Tot welke leeftijd mag een kind in de buggy?

Net zoals er niet per se een vaste leeftijd is waarop je kind in de buggy mag, is er ook geen vaste leeftijd waarop je kind niet meer in de buggy mag. Nemen we het gemiddelde, dan zien we dat kinderen rond hun vierde levensjaar stoppen met in de buggy zitten. Rond die leeftijd gaan ze naar school en willen ze ook graag wat zelfstandiger zijn en minder ‘babyachtig’. Bovendien is het zitten in de buggy op dagjes uit in zulke gevallen vaak meer een kwestie van gewenning dan dat ze het daadwerkelijk nodig hebben. 

Wederom kan dit per kind verschillen. Het ene kind wil rond de 2 jaar al liever zelf lopen, terwijl er soms ook kinderen ouder dan 4 zijn die op een dagje uit graag nog even een tukje doen in de buggy. Let hierbij wel op dat er een maximaal gewicht voor je buggy kan gelden. In dat geval groeit je kind er lichamelijk uit. Als ouder heb je hier ook de controle over, bijvoorbeeld door tijdens een dagje naar het pretpark of iets vergelijkbaars niet meer de buggy mee te nemen. Zo leert je kind vanzelf om zelf te lopen en niet meer terug te vallen op de buggy.

Ontdek je ideale buggy via onze blog

Na het lezen van deze blogpost weet je beter wat je kunt verwachten van je kind in de buggy. Je hebt een indicatie van wanneer hij of zij hierin kan zitten en vanaf welke leeftijd d de buggy niet meer nodig zal zijn. Ben je nog op zoek naar een goede buggy die past bij je kindje? Op Buggy’s.nl vind je genoeg inspiratie. Kijk gerust eens rond op onze blog en ontdek de buggy die het beste bij je past. Van ruime buggy’s met veel ruimte tot compacte en lichte buggy’s, ze zijn hier allemaal te vinden.

Bekijk nu de beste buggy’s

BannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.