De beste buggy's & duobuggy's

o.a. Babyzen, Hamilton & Maxi Cosi

Handige tips & weetjes over buggy's

Buggy voor vliegtuig

Op zoek naar de beste buggy voor vliegtuig? Eén van de grootste voordelen van een buggy is dat ze zo compact zijn. Hiermee bedoelen we niet alleen de buggy’s die uitgeklapt zijn, die bijvoorbeeld een stuk kleiner zijn in vergelijking met een kinderwagen. We doelen ook op het feit dat buggy’s enorm compact kunnen zijn als ze ingeklapt worden. Er zijn tegenwoordig genoeg buggy’s te vinden die geschikt zijn voor onderweg. Deze producten zijn zo compact als ze opgevouwen zijn, dat ze bijvoorbeeld prima in het bagagevak boven je hoofd kunnen worden geplaatst. Er zijn zelfs buggy’s die je gewoon mee mag nemen in het vliegtuig, bijvoorbeeld als handbagage. Hier onder vindt je een handig overzicht met wat voor buggy je mee kan nemen in het vliegtuig. 

joolz aer vliegtuig

Joolz Aer Buggy

De Joolz Aer buggy is een ergonomisch ontworpen stoel die enorm comfortabel is voor je kind om in te zetten. Wellicht is dit al genoeg reden voor je om voor dit model te kiezen, maar er is meer. De Joolz Aer kan namelijk super gemakkelijk uit- en ingeklapt worden. Dat scheelt je een hoop tijd en moeite. Bovendien is deze buggy uiterst compact als deze ingeklapt is. Dat zorgt er niet alleen voor dat deze buggy thuis weinig ruimte in beslag neemt, maar het maakt de Joolz Aer ook ideaal voor onderweg. Het lichte gewicht zorgt er voor dat je de buggy op je schouder kan dragen. De geringe omvang is tevens de reden dat deze Joolz Aer buggy mee mag in het vliegtuig. Deze buggy wordt inclusief regenhoes en reishoes met draagband geleverd, zodat je voorzien bent van optimaal gemak voor je kleintje.

BESTE AANBOD BIJ:

babyzen yoyo 2

Babyzen YoYo 2 Buggy

Als je de Babyzen YoYo al compact vond, is er nu een nog compactere uitgave van deze buggy: de Babyzen YoYo 2. Deze buggy weegt maar 6 kg en is daardoor bijzonder licht om mee te nemen. Deze buggy kan niet alleen compact opgevouwen worden, maar het opvouwen zelf is bijzonder eenvoudig om uit te voeren. Dit kun je zelfs met één hand, binnen een handomdraai is het gedaan. Dit maakt de Babyzen YoYo 2 niet alleen tot een bijzonder geschikte buggy voor de stad, maar ook als je wilt reizen is deze buggy perfect. Deze buggy is namelijk zo compact dat je hem ook mee mag nemen in het vliegtuig.

Deze buggy is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden. Kinderen tot 22 kg kunnen hierop zitten. Door de compactheid is je buggy niet alleen eenvoudig op te bergen, maar je kunt dit product dankzij het lichte gewicht ook eenvoudig over de schouder dragen. Laten we daarnaast niet vergeten dat deze compacte buggy uiterst robuust is en hierdoor lang mee gaat. Dat maakt de Babyzen YoYo 2 ideaal voor het stadsleven, maar ook als je gaat reizen met het vliegtuig kun je deze buggy zonder problemen met je meenemen.

BESTE AANBOD BIJ:

nuna trvl vliegtuig

Nuna TRVL Buggy

De Nuna TRVL behoort niet alleen tot de compactste buggy’s van dit moment, maar deze buggy is ook geschikt voor in het vliegtuig. Deze buggy is perfect voor onderweg, of het hierbij nu gaat om een middagje winkelen in de stad, een city trip of een vliegreis. De Nuna TRVL kan niet alleen heel compact opgevouwen worden, maar je doet dit ook uiterst eenvoudig. Eén druk op de knop op de duwbeugel is voldoende om deze buggy om te toveren tot een klein pakketje. Dit pakketje kun je makkelijk bij je dragen, maar je kunt het ook in het bagagevak boven je hoofd plaatsen. Ook in het vliegtuig kun je de Nuna TRVL gewoon meenemen. Het gewicht is enorm licht, zonder dat er wordt ingeboet op kwaliteit.

BESTE AANBOD BIJ:

goodbaby pockit vliegtuig

Goodbaby Pockit Buggy

Je hebt compact, maar er is ook nog een overtreffende trap. De Goodbaby Pockit Buggy is de kleinste buggy ter wereld. Er is geen lichtere variant, want dit product weeg maar 4.3 kg. Daarnaast zijn er de afmetingen van 30 x 18 x 35 cm. Zoals we al zeiden, deze buggy is enorm compact en kan hierdoor dan ook met gemak meegenomen worden in het vliegtuig. Compleet opgevouwen stelt de omvang van deze buggy al helemaal niets voor. Let hierbij wel op dat deze buggy geen ligstand heeft voor je kindje en dat je de accessoires er los bij moet kopen.

BESTE AANBOD BIJ:

cybex eezy vliegtuig

Cybex Eezy S+

Tot slot mag deze Cybex Eezy S+ niet ontbreken in onze top 5. Reiscomfort is van belang als je met het vliegtuig gaat reizen. Dankzij deze buggy is dit mogelijk. Ten eerste is er het compacte formaat van 29 x 45 x 59. Ingeklapt is deze buggy helemaal compact en daardoor perfect voor in het vliegtuig. Bovendien kan de Cybex Eezy S+ met één hand ingeklapt worden. Dat is nog eens reisgemak. Met een gewicht van 7 kg is deze buggy onderweg prima draagbaar. Je kunt een baby autostoeltje op deze buggy klikken. Deze zonnekap beschermt je kindje tegen de zon. Ideaal voor de zomervakantie.

BESTE AANBOD BIJ:

buggy reistas

Buggy transporttas

Mocht je de buggy willen inchecken, is het bij de meeste vliegmaatschappijen verplicht om je buggy in een hoes of transporttas in te pakken. Zo blijft jouw buggy nergens achter haken en is beschermd tegen het vervoer van en naar het vliegtuig. Deze reishoezen zijn niet alleen handig ter bescherming, maar hebben ook een handige draagband, zodat je de buggy eenvoudig kan tillen. Deze transporttas van Easywalker is een makkelijke oplossing en heeft een afmeting van 44 x 52 x 23 cm.

BESTE AANBOD BIJ:

Wat voor buggy mee in vliegtuig

Mocht je op reis gaan met het vliegtuig en een buggy mee willen nemen, is het goed om alvast na te denken, of je de buggy mee wil nemen als handbagage of dat je de buggy inchecked met de rest van je koffers. Op basis daarvan kan je bepalen wat voor soort buggy je het beste kopen kopen.

Buggy mee in vliegtuig

Als je op reis gaat met het vliegtuig, heb je een aantal opties wat betreft het meenemen van je buggy. Je kan er voor kiezen om je buggy mee te nemen in het vliegtuig, of deze vooraf af te geven bij of het inchecken of de gate.

Buggy mee in vliegtuig als handbagage

Niet alle buggy’s kan je zomaar meenemen als handbagage. Je dient namelijk rekening te houden met de afmeting van handbagage, waar je buggy ook aan moet voldoen. Voor de meeste vlieg maatschappijen is meestal 55 x 35 x 25 cm. Dit kan verschillen per maatschappij waar je mee vliegt, kijk dus vooraf goed na wat de regels zijn. Het voordeel van het meenemen van de buggy, is dat je niet hoeft te wachten op je buggy bij de bagage banden, als de rest van je bagage ook als handbagage mee is. Wel dien je rekening te houden dat als je ervoor kiest de buggy als handbagage mee te nemen, je niet nog een stuk handbagage zelf mee mag nemen (1 stuk handbagage per passagier). Hieronder vindt je een handig overzicht van een aantal grote airlines en de handbagage afmeting:

  • KLM buggy meenemen: BIJ KLM mag je gratis een buggy mee de cabine in nemen als deze kleiner is dan 15 x 30 x 100 cm. Is de buggy groter, dan wordt er standaard gevraagd om deze in te checken. Ook kan het zijn dat bij een volle cabine, de buggy alsnog wordt ingenomen bij de gate. Heb je een speciale reisbuggy die je mee kan nemen als handbagage, dan moet deze wel vallen binnen de handbagage afmetingen van 55 x 35 x 25 cm.
  • Transavia buggy meenemen: Bij Transavia mag je een buggy tot 10kg gratis meenemen, maar deze wordt direct ingenomen bij de gate. Heb je een buggy die voldoet aan de handbagage normen van: 55 x 35 x 25 cm, dan mag deze mee de cabine in.
  • TUI buggy meenemen: TUI is wat minder flexibel en de buggy van je kind kan niet mee als handbagage. Wel mag je gratis een buggy tot 10kg meenemen, maar deze moet je of inchecken of afgeven bij de gate.
  • EasyJet buggy meenemen: Bij Easyjet mag je altijd gratis een extra item meenemen, zoals een buggy. Wel is het zo dat je deze enkel in kan checken en dus niet mee de cabine in kan nemen.

Buggy vliegtuig vooraf inchecken

Een voordeel van het inchecken van je buggy als ruimbagage, is dat je daarna alle handen vrij hebt op het vliegveld. Je hoeft dus niet meer je buggy overal naar toe te slepen. Dit brengt ons ook gelijk bij het nadeel. Je beschikt niet meer over je buggy. Houdt hier dus rekening mee, mocht je kleintje nog niet goed of lang kunnen lopen. Waar je ook rekening mee dient te houden, is dat het veelal verplicht is om de buggy in een hoes te doen bij het inchecken. Mocht je voor één van bovenstaande buggy’s kiezen, worden deze dan ook veelal geleverd met een bijpassende hoes ter bescherming. Bij de meeste vliegmaatschappijen is het inchecken van een buggy gratis, maar kijk dit vooraf altijd goed na, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan. Als je de buggy inchecked, kan je deze later bij aankomst weer ophalen bij de bagagebanden.

Inklapbare buggy vliegtuig bij de gate afgeven

Het is natuurlijk ontzettend fijn, als je de buggy bij je kan houden tot aan de gate. Zo hoef je namelijk niet jouw kleintje het hele vliegveld over te tillen. Het is dan ook veelvoorkomend, dat de buggy wordt afgegeven bij de gate. Je hebt het vast wel eens gezien bij de ‘slurf’ naar het vliegtuig; een stapel buggy’s. Je zal dan ook waarschijnlijk niet de enige papa en mama zijn die hier voor kiezen. Bij aankomst betekent dit vaak ook, dat je de buggy direct weer mee kan nemen. Check dit altijd bij het grond personeel, zodat je er zeker van bent waar je jouw buggy kan ophalen. Ook dit kan nog wel eens verschillen per vliegveld, waar de buggy’s soms wel naar de bagageband worden gebracht.

Alles wat je moet weten over buggy’s..

maxi cosi gia buggy review

Maxi Cosi Gia Review

Net zoals bij de vele andere baby producten, zijn er ook buggy’s van Maxi Cosi. De Maxi Cosi G…

joolz aer review

Joolz Aer Review

Deze keer gaan we wat dieper in op de Joolz Aer. In deze Joolz Aer review gaan we wat dieper in op d…

buggy regenhoes

De beste buggy regenhoes

In het soms regenachtige Nederland kan het absoluut niet ontbreken, de buggy regenhoes! Soms krijg j…