...

De beste buggy's & duobuggy's

o.a. Babyzen, Hamilton & Maxi Cosi

Handige tips & weetjes over buggy's

Reisbuggy – De beste buggy voor vliegtuig

Als ouders maken we al genoeg stress mee tijdens de reisvoorbereiding en daarom wil je op het vliegveld geen extra gedoe. Een buggy die geschikt is voor het vliegtuig biedt daarom uitkomst, want je kan deze buggy meenemen als handbagage in het vliegtuig. Het grootste voordeel van een reisbuggy, is dat ze erg compact opvouwen. Een buggy die geschikt is voor het vliegtuig, is dus ter grootte van een kleine koffer en past in de bagage vakken boven je hoofd.

Doordat steeds meer ouders op reis gaan met het vliegtuig, hebben merken zoals Joolz, Nuna en Babyzen daar slim op ingespeeld door lichtgewicht en compacte buggy’s te ontwerpen. In dit overzicht kan de beste reisbuggy’s voor het vliegtuig vinden, zodat je zonder stress op vakantie gaat. Meerdere van onderstaande buggy’s staan dan ook in ons overzicht van beste buggys.

Joolz – Aer+ Buggy – Delightful Grey
Toegestaan als handbagage in het vliegtuig

De Joolz Aer+ buggy is een ergonomisch ontworpen stoel die enorm comfortabel is voor je kind om in te zetten. Wellicht is dit al genoeg reden voor je om voor dit model te kiezen, maar er is meer. De Joolz Aer kan namelijk super gemakkelijk uit- en ingeklapt worden. Dat scheelt je een hoop tijd en moeite. Bovendien is deze buggy uiterst compact als deze ingeklapt is. Dat zorgt er niet alleen voor dat deze buggy thuis weinig ruimte in beslag neemt, maar het maakt de Joolz Aer ook ideaal voor onderweg. Het lichte gewicht zorgt er voor dat je de buggy op je schouder kan dragen. De geringe omvang is tevens de reden dat deze Joolz Aer buggy mee mag in het vliegtuig. Deze buggy wordt inclusief regenhoes en reishoes met draagband geleverd, zodat je voorzien bent van optimaal gemak voor je kleintje.


Babyzen YOYO² buggy 6+ zwart frame zwart
Toegestaan als handbagage in het vliegtuig

De Babyzen YoYo is een bekende naam onder de buggy’s. Dit was lange tijd de lichtste buggy van het moment. Inmiddels zijn er al buggy’s die net iets meer dan 4 kg wegen, maar als het gaat om kwaliteit is de Babyzen YoYo nog altijd een uitstekende buggy. Inmiddels is er een vervolg uitgekomen: de Babyzen YoYo 2. Deze sequel verbetert de Babyzen YoYo op alle belangrijke fronten. De compactheid blijft een enorm pluspunt.

De Babyzen Yoyo 2 is een van de kleinste buggy’s van het moment. Dat maakt deze buggy ook uitermate geschikt om mee te nemen op reis. De Yoyo buggy heeft namelijk slechts een ingeklapt formaat van 52cm (L) x 44 (B) x 18 (H). Lees vooral onze uitgebreide Babyzen Yoyo 2 review met alle voor- en nadelen van deze goede buggy. Wellicht dat je ook twijfelt tussen de Joolz Aer en Babyzen Yoyo 2, net zoals vele ouders dat doen. Ook hiervoor hebben wij een handige vergelijking gemaakt: Babyzen Yoyo 2 of Joolz Aer?

Nu te koop bij:

bol.com

Nuna TRVL buggy zwart

De Nuna TRVL behoort niet alleen tot de compactste buggy’s van dit moment, maar deze buggy is ook geschikt voor in het vliegtuig. Deze buggy is perfect voor onderweg, of het hierbij nu gaat om een middagje winkelen in de stad, een city trip of een vliegreis. De Nuna TRVL kan niet alleen heel compact opgevouwen worden, maar je doet dit ook uiterst eenvoudig. Eén druk op de knop op de duwbeugel is voldoende om deze buggy om te toveren tot een klein pakketje. Dit pakketje kun je makkelijk bij je dragen, maar je kunt het ook in het bagagevak boven je hoofd plaatsen. Ook in het vliegtuig kun je de Nuna TRVL gewoon meenemen. Het gewicht is enorm licht, zonder dat er wordt ingeboet op kwaliteit.


GB Pockit+ All-City Buggy Velvet Black

De GB Pockit+ buggy is één van de kleinst opvouwbare buggy’s van het moment. Het is dan ook niet zo gek dat deze op plek 1 staat in onze lijst van beste compacte buggy’s. Deze buggy heeft een ingeklapte afmeting van slechts 20 x 32 x 38cm en weegt slechts 4.9kg. Door de afmeting en het gewicht, kan je deze buggy ook meenemen in het vliegtuig. De Goodbaby Pockit Plus is te gebruiken tot je kind 17kg is.

Van deze Goodbaby buggy zal je wellicht ook de ‘All Terrain’ variant tegen komen. In onze lijst staat de All city variant omdat die simpelweg beter uit de test komt. Het grootste verschil in de twee zit in de extra wieltjes bij de All Terrain en extra stevigheid van de All City (door het volledig aluminium frame). De allereerste variant van de Goodbaby Pockit kon nog kleiner inklappen, maar deze wordt langzaam uit het assortiment gehaald en vervangen door de ‘Plus’ variant.

Nu te koop bij:

bol.com

Cybex Eezy S+2 Buggy Moon Black

Tot slot mag deze Cybex Eezy S+ niet ontbreken in onze top 5. Reiscomfort is van belang als je met het vliegtuig gaat reizen. Dankzij deze buggy is dit mogelijk. Ten eerste is er het compacte formaat van 29 x 45 x 59. Ingeklapt is deze buggy helemaal compact en daardoor perfect voor in het vliegtuig. Bovendien kan de Cybex Eezy S+ met één hand ingeklapt worden. Dat is nog eens reisgemak. Met een gewicht van 7 kg is deze buggy onderweg prima draagbaar. Je kunt een baby autostoeltje op deze buggy klikken. Deze zonnekap beschermt je kindje tegen de zon. Ideaal voor de zomervakantie.

Nu te koop bij:

bol.com
buggy reistas

Buggy transporttas

Mocht je de buggy willen inchecken, is het bij de meeste vliegmaatschappijen verplicht om je buggy in een hoes of transporttas in te pakken. Zo blijft jouw buggy nergens achter haken en is beschermd tegen het vervoer van en naar het vliegtuig. Deze reishoezen zijn niet alleen handig ter bescherming, maar hebben ook een handige draagband, zodat je de buggy eenvoudig kan tillen. Deze transporttas van Easywalker is een makkelijke oplossing en heeft een afmeting van 44 x 52 x 23 cm.

BESTE AANBOD BIJ:

Wat voor buggy mee in vliegtuig

Mocht je op reis gaan met het vliegtuig en een buggy mee willen nemen, is het goed om alvast na te denken, of je de buggy mee wil nemen als handbagage of dat je de buggy incheckt met de rest van je koffers. Op basis daarvan kan je bepalen wat voor soort buggy je het beste kopen kopen. Het is namelijk niet mogelijk om elk type buggy zomaar mee te nemen in het vliegtuig.

Als je op reis gaat met het vliegtuig, heb je een aantal opties wat betreft het meenemen van je buggy. Je kan er voor kiezen om je buggy mee te nemen in het vliegtuig, of deze vooraf af te geven bij of het inchecken of de gate. Hieronder kan je  meer informatie vinden over de opties die je hebt en hoe je overweegt om een goede buggy te kopen.

Buggy mee in vliegtuig als handbagage

Niet alle buggy’s kan je zomaar meenemen als handbagage. Je dient namelijk rekening te houden met de afmeting van handbagage, waar je buggy ook aan moet voldoen. Voor de meeste vlieg maatschappijen is meestal 55 x 35 x 25 cm. Dit kan verschillen per maatschappij waar je mee vliegt, kijk dus vooraf goed na wat de regels zijn. Het voordeel van het meenemen van de buggy, is dat je niet hoeft te wachten op je buggy bij de bagage banden, als de rest van je bagage ook als handbagage mee is. Wel dien je rekening te houden dat als je ervoor kiest de buggy als handbagage mee te nemen, je niet nog een stuk handbagage zelf mee mag nemen (1 stuk handbagage per passagier). Hieronder vindt je een handig overzicht van een aantal grote airlines en de handbagage afmeting:

  • KLM buggy meenemen: BIJ KLM mag je gratis een buggy mee de cabine in nemen als deze kleiner is dan 15 x 30 x 100 cm. Is de buggy groter, dan wordt er standaard gevraagd om deze in te checken. Ook kan het zijn dat bij een volle cabine, de buggy alsnog wordt ingenomen bij de gate. Heb je een speciale reisbuggy die je mee kan nemen als handbagage, dan moet deze wel vallen binnen de handbagage afmetingen van 55 x 35 x 25 cm.
  • Transavia buggy meenemen: Bij Transavia mag je een buggy tot 10kg gratis meenemen, maar deze wordt direct ingenomen bij de gate. Heb je een buggy die voldoet aan de handbagage normen van: 55 x 35 x 25 cm, dan mag deze mee de cabine in.
  • TUI buggy meenemen: TUI is wat minder flexibel en de buggy van je kind kan niet mee als handbagage. Wel mag je gratis een buggy tot 10kg meenemen, maar deze moet je of inchecken of afgeven bij de gate. Bij TUI kan je dus helaas niet je buggy meenemen als handbagage.
  • EasyJet buggy meenemen: Bij Easyjet mag je altijd gratis een extra item meenemen, zoals een buggy. Wel is het zo dat je deze enkel in kan checken en dus niet mee de cabine in kan nemen.

Buggy vliegtuig vooraf inchecken

Een voordeel van het inchecken van je buggy als ruimbagage, is dat je daarna alle handen vrij hebt op het vliegveld. Je hoeft dus niet meer je buggy overal naar toe te slepen. Dit brengt ons ook gelijk bij het nadeel. Je beschikt niet meer over je buggy. Houdt hier dus rekening mee, mocht je kleintje nog niet goed of lang kunnen lopen. Waar je ook rekening mee dient te houden, is dat het veelal verplicht is om de buggy in een hoes te doen bij het inchecken. Mocht je voor één van bovenstaande buggy’s kiezen, worden deze dan ook veelal geleverd met een bijpassende hoes ter bescherming. Bij de meeste vliegmaatschappijen is het inchecken van een buggy gratis, maar kijk dit vooraf altijd goed na, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan. Als je de buggy incheckt, kan je deze later bij aankomst weer ophalen bij de bagagebanden.

Inklapbare buggy vliegtuig bij de gate afgeven

Het is natuurlijk ontzettend fijn, als je de buggy bij je kan houden tot aan de gate. Zo hoef je namelijk niet jouw kleintje het hele vliegveld over te tillen. Het is dan ook veelvoorkomend, dat de buggy wordt afgegeven bij de gate. Je hebt het vast wel eens gezien bij de ‘slurf’ naar het vliegtuig; een stapel buggy’s. Je zal dan ook waarschijnlijk niet de enige papa en mama zijn die hier voor kiezen. Bij aankomst betekent dit vaak ook, dat je de buggy direct weer mee kan nemen. Check dit altijd bij het grond personeel, zodat je er zeker van bent waar je jouw buggy kan ophalen. Ook dit kan nog wel eens verschillen per vliegveld, waar de buggy’s soms wel naar de bagageband worden gebracht. Als je voorkeur uit gaat naar het afgeven van de buggy bij de gate, dan is de beste optie om te kiezen voor een paraplu buggy. Dit type buggy’s kan je namelijk gemakkelijk inklappen en zijn daarnaast niet zo duur. De buggy’s die je kan meenemen als handbagage zijn vaak een stuk duurder.

Wij kozen voor de Joolz Aer buggy voor het vliegtuig

Voor ons zoontje Luke wilden we ook graag een reisbuggy kopen. We besloten direct om een buggy te gaan zoeken, die we mee konden nemen als handbagage in het vliegtuig. We vonden het namelijk wel zo fijn om de buggy ten alle tijden bij ons te hebben en te kiezen voor een lichtgewicht variant. Na enig onderzoek, kwamen we bij de twee opties uit die we op deze pagina ook uitlichten, namelijk de Joolz Aer en de Yoyo 2.

Na wat uitzoekwerk en vergelijkingen, kozen wij uiteindelijk voor de Joolz Aer. Deze beslissing maakten we eigenlijk op basis van 2 punten. Punt 1 was dat onze kinderwagen ook al van Joolz is en we daar erg veel plezier en comfort van hebben gehad. Punt 2 was dat de Joolz Aer buggy wat hoger is dan de Yoyo 2. Omdat ik zelf een lange papa ben van 1,90cm, is het onprettig om met een kromme rug te lopen. Tot op heden zijn we erg te spreken over de Joolz Aer buggy. De buggy rijdt comfortabel, klapt eenvoudig en snel in en onze kleine man zit er als een koning in. We vinden de buggy zo fijn, dat we deze eigenlijk alleen nog maar thuis gebruiken ook!

Ondertussen zijn we ook een jaar verder en ik moet zeggen dat wij nog steeds enorm tevreden zijn over de buggy. De buggy klapt nog steeds soepel uit en we hebben de buggy ondertussen al meerdere keren meegenomen op reis. Bij drukke vluchten is het wel slim om vooraan te staan, zodat je wat meer garantie hebt op een plekje in de bagage vakken. Bij een drukke vlucht kan het namelijk nog wel eens voorkomen, dat je alsnog de buggy moet afgeven bij de gate. Een allerlaatste tip is dan ook, neem vooral de beschermingszak mee, want het is ook vervelend als je voor een beschadigde buggy komt te staan.

Over Tim & Buggy’s.nl

Nadat ik in 2021 vader ben geworden van onze zoon Luke, heb ik al mijn kennis en ervaring van het online vergelijken in Buggys.nl gestopt. Mijn doel met Buggys.nl is om het voor (toekomstige) ouders makkelijker maken om eerlijke, onafhankelijke en duidelijk buggy reviews en vergelijken te maken. Dit doe ik door goed naar het product te kijken, het te te testen, alles er online over te lezen en verschillende opties naast elkaar te leggen. Onze keuze viel dan ook snel op de Joolz Aer en wij zijn sindsdien helemaal gehecht aan onze buggy. Onze zoon Luke zit er dan ook in als een koning en we kunnen niet meer zonder!

Lees hier meer over Tim en Buggys.nl

tim en luke foto

Alles wat je moet weten over buggy’s..

novi baby sky buggy review header

Novi Baby Buggy Review

Novi Baby is nog zo’n typisch Nederlands merk, goed ontworpen en gemaakt van mooie materialen.…

buggy grote wielen

Buggy met grote wielen

Een buggy met grote wielen kan vooral erg handig zijn op een ruigere ondergrond zoals oude straatjes…

BannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.