...

De beste buggy's & duobuggy's

o.a. Babyzen, Hamilton & Maxi Cosi

Handige tips & weetjes over buggy's

Reisbuggy – De beste buggy voor vliegtuig

Op zoek naar de beste buggy voor het vliegtuig? Eén van de grootste voordelen van een buggy is dat ze zo compact zijn. Hiermee bedoelen we niet alleen de buggy’s die uitgeklapt zijn, die bijvoorbeeld een stuk kleiner zijn in vergelijking met een kinderwagen. We doelen ook op het feit dat buggy’s enorm compact kunnen zijn als ze ingeklapt worden. Er zijn tegenwoordig genoeg buggy’s te vinden die geschikt zijn voor onderweg. Deze producten zijn zo compact als ze opgevouwen zijn, dat ze bijvoorbeeld prima in het bagagevak boven je hoofd kunnen worden geplaatst. Er zijn zelfs buggy’s die je gewoon mee mag nemen in het vliegtuig, bijvoorbeeld als handbagage. Hier onder vindt je een handig overzicht met wat voor buggy je mee kan nemen in het vliegtuig. 

Toegestaan als handbagage in het vliegtuig

De Joolz Aer buggy is een ergonomisch ontworpen stoel die enorm comfortabel is voor je kind om in te zetten. Wellicht is dit al genoeg reden voor je om voor dit model te kiezen, maar er is meer. De Joolz Aer kan namelijk super gemakkelijk uit- en ingeklapt worden. Dat scheelt je een hoop tijd en moeite. Bovendien is deze buggy uiterst compact als deze ingeklapt is. Dat zorgt er niet alleen voor dat deze buggy thuis weinig ruimte in beslag neemt, maar het maakt de Joolz Aer ook ideaal voor onderweg. Het lichte gewicht zorgt er voor dat je de buggy op je schouder kan dragen. De geringe omvang is tevens de reden dat deze Joolz Aer buggy mee mag in het vliegtuig. Deze buggy wordt inclusief regenhoes en reishoes met draagband geleverd, zodat je voorzien bent van optimaal gemak voor je kleintje.


Toegestaan als handbagage in het vliegtuig

De Babyzen YoYo is een bekende naam onder de buggy’s. Dit was lange tijd de lichtste buggy van het moment. Inmiddels zijn er al buggy’s die net iets meer dan 4 kg wegen, maar als het gaat om kwaliteit is de Babyzen YoYo nog altijd een uitstekende buggy. Inmiddels is er een vervolg uitgekomen: de Babyzen YoYo 2. Deze sequel verbetert de Babyzen YoYo op alle belangrijke fronten. De compactheid blijft een enorm pluspunt.

De Babyzen Yoyo 2 is een van de kleinste buggy’s van het moment. Dat maakt deze buggy ook uitermate geschikt om mee te nemen op reis. De Yoyo buggy heeft namelijk slechts een ingeklapt formaat van 52cm (L) x 44 (B) x 18 (H). Lees vooral onze uitgebreide Babyzen Yoyo 2 review met alle voor- en nadelen van deze goede buggy. Wellicht dat je ook twijfelt tussen de Joolz Aer en Babyzen Yoyo 2, net zoals vele ouders dat doen. Ook hiervoor hebben wij een handige vergelijking gemaakt: Babyzen Yoyo 2 of Joolz Aer?


Toegestaan als handbagage in het vliegtuig

De Nuna TRVL behoort niet alleen tot de compactste buggy’s van dit moment, maar deze buggy is ook geschikt voor in het vliegtuig. Deze buggy is perfect voor onderweg, of het hierbij nu gaat om een middagje winkelen in de stad, een city trip of een vliegreis. De Nuna TRVL kan niet alleen heel compact opgevouwen worden, maar je doet dit ook uiterst eenvoudig. Eén druk op de knop op de duwbeugel is voldoende om deze buggy om te toveren tot een klein pakketje. Dit pakketje kun je makkelijk bij je dragen, maar je kunt het ook in het bagagevak boven je hoofd plaatsen. Ook in het vliegtuig kun je de Nuna TRVL gewoon meenemen. Het gewicht is enorm licht, zonder dat er wordt ingeboet op kwaliteit.


Tot slot mag deze Cybex Eezy S+ niet ontbreken in onze top 5. Reiscomfort is van belang als je met het vliegtuig gaat reizen. Dankzij deze buggy is dit mogelijk. Ten eerste is er het compacte formaat van 29 x 45 x 59. Ingeklapt is deze buggy helemaal compact en daardoor perfect voor in het vliegtuig. Bovendien kan de Cybex Eezy S+ met één hand ingeklapt worden. Dat is nog eens reisgemak. Met een gewicht van 7 kg is deze buggy onderweg prima draagbaar. Je kunt een baby autostoeltje op deze buggy klikken. Deze zonnekap beschermt je kindje tegen de zon. Ideaal voor de zomervakantie.


buggy reistas

Buggy transporttas

Mocht je de buggy willen inchecken, is het bij de meeste vliegmaatschappijen verplicht om je buggy in een hoes of transporttas in te pakken. Zo blijft jouw buggy nergens achter haken en is beschermd tegen het vervoer van en naar het vliegtuig. Deze reishoezen zijn niet alleen handig ter bescherming, maar hebben ook een handige draagband, zodat je de buggy eenvoudig kan tillen. Deze transporttas van Easywalker is een makkelijke oplossing en heeft een afmeting van 44 x 52 x 23 cm.

BESTE AANBOD BIJ:

Wat voor buggy mee in vliegtuig

Mocht je op reis gaan met het vliegtuig en een buggy mee willen nemen, is het goed om alvast na te denken, of je de buggy mee wil nemen als handbagage of dat je de buggy inchecked met de rest van je koffers. Op basis daarvan kan je bepalen wat voor soort buggy je het beste kopen kopen.

Buggy mee in vliegtuig

Als je op reis gaat met het vliegtuig, heb je een aantal opties wat betreft het meenemen van je buggy. Je kan er voor kiezen om je buggy mee te nemen in het vliegtuig, of deze vooraf af te geven bij of het inchecken of de gate.

Buggy mee in vliegtuig als handbagage

Niet alle buggy’s kan je zomaar meenemen als handbagage. Je dient namelijk rekening te houden met de afmeting van handbagage, waar je buggy ook aan moet voldoen. Voor de meeste vlieg maatschappijen is meestal 55 x 35 x 25 cm. Dit kan verschillen per maatschappij waar je mee vliegt, kijk dus vooraf goed na wat de regels zijn. Het voordeel van het meenemen van de buggy, is dat je niet hoeft te wachten op je buggy bij de bagage banden, als de rest van je bagage ook als handbagage mee is. Wel dien je rekening te houden dat als je ervoor kiest de buggy als handbagage mee te nemen, je niet nog een stuk handbagage zelf mee mag nemen (1 stuk handbagage per passagier). Hieronder vindt je een handig overzicht van een aantal grote airlines en de handbagage afmeting:

  • KLM buggy meenemen: BIJ KLM mag je gratis een buggy mee de cabine in nemen als deze kleiner is dan 15 x 30 x 100 cm. Is de buggy groter, dan wordt er standaard gevraagd om deze in te checken. Ook kan het zijn dat bij een volle cabine, de buggy alsnog wordt ingenomen bij de gate. Heb je een speciale reisbuggy die je mee kan nemen als handbagage, dan moet deze wel vallen binnen de handbagage afmetingen van 55 x 35 x 25 cm.
  • Transavia buggy meenemen: Bij Transavia mag je een buggy tot 10kg gratis meenemen, maar deze wordt direct ingenomen bij de gate. Heb je een buggy die voldoet aan de handbagage normen van: 55 x 35 x 25 cm, dan mag deze mee de cabine in.
  • TUI buggy meenemen: TUI is wat minder flexibel en de buggy van je kind kan niet mee als handbagage. Wel mag je gratis een buggy tot 10kg meenemen, maar deze moet je of inchecken of afgeven bij de gate.
  • EasyJet buggy meenemen: Bij Easyjet mag je altijd gratis een extra item meenemen, zoals een buggy. Wel is het zo dat je deze enkel in kan checken en dus niet mee de cabine in kan nemen.

Buggy vliegtuig vooraf inchecken

Een voordeel van het inchecken van je buggy als ruimbagage, is dat je daarna alle handen vrij hebt op het vliegveld. Je hoeft dus niet meer je buggy overal naar toe te slepen. Dit brengt ons ook gelijk bij het nadeel. Je beschikt niet meer over je buggy. Houdt hier dus rekening mee, mocht je kleintje nog niet goed of lang kunnen lopen. Waar je ook rekening mee dient te houden, is dat het veelal verplicht is om de buggy in een hoes te doen bij het inchecken. Mocht je voor één van bovenstaande buggy’s kiezen, worden deze dan ook veelal geleverd met een bijpassende hoes ter bescherming. Bij de meeste vliegmaatschappijen is het inchecken van een buggy gratis, maar kijk dit vooraf altijd goed na, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan. Als je de buggy inchecked, kan je deze later bij aankomst weer ophalen bij de bagagebanden.

Inklapbare buggy vliegtuig bij de gate afgeven

Het is natuurlijk ontzettend fijn, als je de buggy bij je kan houden tot aan de gate. Zo hoef je namelijk niet jouw kleintje het hele vliegveld over te tillen. Het is dan ook veelvoorkomend, dat de buggy wordt afgegeven bij de gate. Je hebt het vast wel eens gezien bij de ‘slurf’ naar het vliegtuig; een stapel buggy’s. Je zal dan ook waarschijnlijk niet de enige papa en mama zijn die hier voor kiezen. Bij aankomst betekent dit vaak ook, dat je de buggy direct weer mee kan nemen. Check dit altijd bij het grond personeel, zodat je er zeker van bent waar je jouw buggy kan ophalen. Ook dit kan nog wel eens verschillen per vliegveld, waar de buggy’s soms wel naar de bagageband worden gebracht.

Alles wat je moet weten over buggy’s..

buggy voor lange mensen

Buggy voor lange mensen

Een buggy voor lange mensen is niet voor iedereen noodzakelijk, maar haast een ‘must’ al…

maxi cosi gia buggy review

Maxi Cosi Gia Review

Net zoals bij de vele andere baby producten, zijn er ook buggy’s van Maxi Cosi. De Maxi Cosi G…

Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.