Cybex Libelle buggy review

De Cybex Libelle buggy is de meest kleine opvouwbare buggy die er momenteel te vinden is en daardoor perfect om te gebruiken als reisbuggy

We hebben in het verleden ook geschreven over de GB Pockit buggy, die helaas niet meer goed verkrijgbaar is in Nederland (wel nog via Amazon). Waar de GB Pockit buggy voorheen de meest klein opvouwbare was, mag de Cybex Libelle nu daarmee pronken. Tijd om dus eens wat beter te kijken in deze Cybex Libelle review

Cybex Libelle – ‘Mist’ Grijs
Toegestaan als handbagage vliegtuig

De kleinste buggy ter wereld met een afmeting van 20 x 32 x 48cm! Met een gewicht van slechts 6kg, past deze buggy gemakkelijk de handbagage vakken van het vliegtuig of in de auto. Vergeleken met de Joolz Aer + scheelt dit in de breedte meer dan 10cm! Lees ook eens onze Cybex Libelle review.

Beste prijs bij:

bol.com

Met een gewicht van slechts 6kg en een ingeklapte afmeting van 20 x 32x 48 cm, is dit momenteel de meest klein opvouwbare buggy. Het maakt de buggy dan ook ideaal om mee te reizen. Als referentie, bij KLM mag je bijvoorbeeld handbagage meenemen in de afmeting van 55 x 35 x 25 cm. Doordat de Libelle zo klein is, mag je deze buggy dus meenemen als handbagage. Het grote voordeel daarvan is dat je de buggy niet hoeft af te geven bij het inchecken of bij de gate. 

In de afbeelding hierboven kan je zien hoe de Cybex Libelle inklapt. Deze buggy kan je helaas niet met 1 hand in klappen, want je moet namelijk twee knopjes tegelijk in drukken. Deze knopjes vind je op de duwstang. Ook klapt de Libelle buggy in twee delen in, waarbij je eerst de buggy inklapt en daarna de wielen naar binnen klapt. Voor sommige ouders is dit een struikel puntje, want bij de Joolz Aer bijvoorbeeld kan je met 1 knop en 1 hand de buggy in zijn geheel inklappen. Het nadeel van de Joolz Aer is dan weer dat deze een iets grotere afmeting heeft.

Misschien dat je twijfelt tussen een aantal type buggy’s. Veel ouders die naar de Cybex Libelle kijken, kijken ook naar de Joolz Aer+ buggy. In onderstaand overzicht kan je de twee buggy’s gemakkelijk met elkaar vergelijken. Zelf kozen wij voor ze Joolz Aer buggy, omdat ik zelf wat langer ben (1.93cm). De Joolz Aer Buggy is een paar centimeter hoger, wat een stukje fijner loopt als je langer bent (en daardoor ook meer geschikt als buggy voor lange mensen). Wel is de Joolz Aer buggy een stuk duurder, dus het natuurlijk ook handig om over jullie budget na te denken.

BuggyCybex Libelle Joolz Aer+
Te gebruiken vanaf-tot leeftijd6 maanden tot 4 jaar oud6 maanden tot 4 jaar oud
Afmeting uitgeklapt32 x 20 x 48 cm53,5 x 45 x 21,5 cm
Afmeting ingeklapt71 x 52 x 102cm83 x 45 x 105,5 cm
Gewicht van buggy6 kg6 kg
Richtprijs250 euro450 euro

Onze conclusie over deze compcate buggy van Cybex

Wellicht beschik je al over een Cybex autostoeltje of kinderwagen en ben je al overtuigd van het merk Cybex, maar mocht je nieuw zijn bij Cybex, dan is het ook goed om nog even aan te kaarten dat dit een top merk is. Het van origine Duitse merk is al jaren een voorloper op het gebied van kinderwagens en zeker autostoeltjes. Ook de buggy’s zijn gemaakt van een goede kwaliteit. De Cybex Libelle is een ideale buggy om mee te reizen, of het nieuw met het vliegtuig of auto is.

In 2024 heeft Cybex ook een aantal nieuwe kleuren uitgebracht voor de Libelle en eerlijk gezegd ben ik er best wel heel enthousiast over. Het zijn mooie kleuren zoals beige, roze en grijs. Wat ik juist zo mooi vind aan de kleuren is dat het kleurenpalet helemaal is doorgetrokken, inclusief harnas en de banden ook in dezelfde stof zijn gemaakt. Tegenover het matzwarte frame staat dit echt heel mooi.

Cybex Libelle – ‘Mist’ Grijs
Toegestaan als handbagage vliegtuig

De kleinste buggy ter wereld met een afmeting van 20 x 32 x 48cm! Met een gewicht van slechts 6kg, past deze buggy gemakkelijk de handbagage vakken van het vliegtuig of in de auto. Vergeleken met de Joolz Aer + scheelt dit in de breedte meer dan 10cm! Lees ook eens onze Cybex Libelle review.

Beste prijs bij:

bol.com