...

De beste buggy's & duobuggy's

o.a. Babyzen, Hamilton & Maxi Cosi

Handige tips & weetjes over buggy's

Goodbaby Pockit Buggy review

Als je op zoek bent naar een klein opvouwbare buggy, dan is de Goodbaby Pockit Buggy precies de buggy waar jij naar op zoek bent. De Goodbaby Pockit+ is namelijk de meest compacte buggy van het moment. Deze buggy heeft een ingeklapt formaat van slechts 20 x 32 x 38cm, wat een enorm verschil is met bijvoorbeeld andere klein inklapbare buggy’s. In deze Goodbaby Pockit buggy review gaan we wat dieper in op deze buggy, de verschillen tussen bijvoorbeeld de “All City” en “All terrain” en een overzichtelijke vergelijking met bijvoorbeeld de Yoyo buggy.

De GB Pockit Buggy is de meest kleine opvouwbare buggy

In onze introductie gaven we dit al weg, maar de Goodbaby Pockit buggy is de meest klein opvouwbare buggy van het moment. De voornaamste reden hiervoor is het unieke inklapsysteem de Goodbaby Pockit+ buggy. Waar de meeste buggy’s dubbelvouwen en het daarbij laten, zijn ze bij Goodbaby een stapje verder gegaan. Je klapt de buggy namelijk niet alleen dubbel, maar ook de wielen klap je nog eens extra naar binnen in. Deze laatste stap zorgt ervoor dat deze buggy zo klein kan worden opgevouwen. De buggy is zelfs zo klein, dat deze in je fietstas zou passen en daardoor uitermate geschikt als buggy voor op de fiets.

De Goodbaby buggy weegt ongeveer 5.7kg en is te gebruiken tot 17kg. Qua gewicht ben je iets lichter uit dan bijvoorbeeld de Yoyo 2 die 6.2kg weegt, maar de gebruiksduur is een flink verschil. Vergelijkbare buggy’s zijn namelijk te gebruiken tot 22kg. Dit scheelt al snel 1.5 tot 2 jaar aan kortere gebruiksduur. Als je de buggy enkel koopt voor de aankomende vakanties is dat natuurlijk geen probleem, maar als je de buggy ook veel in Nederland wilt gaan gebruiken is het een belangrijk punt van overweging.

Het comfort van de buggy is verder niks aan op te merken en de Goodbaby buggy’s rijden soepel door de zwenkwieltjes. Deze buggy’s beschikken over een half liggende functie, wat betekent dat je de zitting kan verstellen door middel van een schuifje. De “recht op” positie zou nog wat rechter kunnen zijn, dit is namelijk nog steeds een vrij onderuit gezakte positie. Het comfort hiervan verschilt per kindje. Heb je een kindje die het fijn vindt om wat onderuit gezakt te zitten, dan is deze buggy enorm comfortabel. Maar heb je daarentegen een nieuwsgierig kindje die constant volledig recht op wil zitten en wil rond kijken, dan zit deze buggy niet helemaal comfortabel.

Buggy als handbagage, de Goodbaby Pockit+ mag mee als handbagage in het vliegtuig

Deze buggy heeft een ingeklapt formaat van 20 x 32 x 38cm, wat natuurlijk enorm klein. Als we dat bijvoorbeeld vergelijken met de Joolz Aer, dan zit daar een groot verschil in. De Joolz Aer heeft namelijk een afmeting van 53,5 x 45 x 21,5 cm. Het scheelt dus al snel 15 tot 20cm! Buggy mee in vliegtuig? Als je een buggy als handbagage mee wilt nemen, dan dien je rekening te houden met de afmeting van de handbagage die de vliegtuigmaatschappij stelt. Als we bijvoorbeeld naar KLM kijken, dan is deze afmeting 55 x 25 x 35 cm. De Goodbaby Pockit+ valt dus ruim binnen deze marge, wat het de perfecte reisbuggy maakt. De Goodbaby buggy komt ook nog eens met een reistas, zodat je deze eenvoudig mee kan nemen.

Wat is het verschil tussen de GB Pockit+ All terrain vs. All city buggy?

Misschien was het je al opgevallen, maar GB verkoopt 2 soorten Pockit+ buggy’s, namelijk de All terrain en All city variant. Deze buggy verschillen iets van elkaar en hieronder vind je de voornaamste verschillen tussen de GB Pockit+ All terrain vs. GB Pockit+ All city. In Nederland wordt de All terrain ook wel GB Pocket+ Alle terreinen genoemd.

Zit- en rijcomfort buggy’s:

  • De GB Pockit+ All Terrain heeft dubbele wielen zowel voor als achter. Dit betekent dus dat de buggy eigenlijk 8 wielen heeft, in plaats van vier. Dit zorgt voor wat meer stabiliteit, als je bijvoorbeeld op een wat ruigere ondergrond rijdt.
  • De All City buggy zit wat meer recht op in zit stand. Ook is de All terrain variant wat verder achterover te zetten in de ligstand. Je kindje ligt op die manier wat platter, waar deze bij de All City in een wat kleinere hoek ligt. Kies je bijvoorbeeld een buggy voor de slaapjes uit, dan is de All terrain in dit geval beter.
  • De All City buggy heeft extra vering voor in de wieltjes zitten. Dit zorgt voor extra rij- en zitcomfort voor jouw kind.

Kwaliteit van de buggy’s:

  • Als we kijken naar de buggy’s, dan is de All City variant beter en steviger gemaakt. Het All terrain frame is aan de onderkant van plastic gemaakt, waar dat bij de All City aluminum is
  • De kap van de All City buggy is volledig gesloten. Bij de All Terrain is deze aan de zijkant open. Ook is de kwaliteit van de All City kap een stuk beter.

Ingeklapt formaat:

  • Het voornaamste verschil tussen deze buggy’s, zit hem in de ingeklapte afmeting. De All Terrain is een stuk kleiner bij inklappen. Dit komt namelijk omdat je de wieltjes nog eens extra naar binnen klapt, waar je dit bij de All City niet doet. Al met al bespaar je daardoor al snel 15cm aan ruimte. Uiteraard zijn beide buggy’s zeer geschikt om mee te reizen, maar de All Terrain wint het toch echt op formaat.
  • Het in- en uitklappen daarentegen zijn niet zo simpel bij de All Terrain. Het vraagt meerdere handelingen, wat niet echt handig is als je ook nog eens op je kind moet letten. De All City daarentegen klap je eenvoudig in en uit met 1 simpele beweging.

Onze conclusie op basis van deze vergelijking is dat de GB Pocket+ All City een betere keuze is.

Goodbaby Pockit vs Babyzen Yoyo

Wellicht dat je aan het twijfelen bent tussen de aanschaf van een Goodbaby Pockit of een Babyzen Yoyo 2. De Goodbaby Pockit is namelijk de kleinste reisbuggy, maar de Babyzen Yoyo 2 is onze favoriete reisbuggy. We hebben daarom een simpele vergelijking opgesteld, zodat de keuze hopelijk wat makkelijker wordt.

VergelijkingGoodbaby Pockit BuggyBabyzen Yoyo 2 Buggy
Afmeting ingeklapt20cm x 32cm x 38 cmcm18cm x 52cm x 44cm
Gewicht van de buggy5.7kg6.2kg
Maximaal draaggewicht17kg22kg
Toegestaan als handbagageJaJa
Inclusief reistasJaJa

Als we ons verder inlezen in alle online reviews, zijn 99% van de ouders enthousiast over deze buggy en dat is goed te begrijpen. De Goodbaby Pockit+ is een goed ontworpen lichtgewicht buggy, ideaal voor dagelijks gebruik én om mee te reizen.

BannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.