...

De beste buggy's & duobuggy's

o.a. Babyzen, Hamilton & Maxi Cosi

Handige tips & weetjes over buggy's

De beste klein opvouwbare en compacte buggy

Een buggy is van zichzelf al een stuk kleiner dan een kinderwagen. Toch zijn er verschillende soorten buggy’s te koop, van klein tot groot. Dat niet alleen, maar producenten blijven innoveren op het gebied van de compactheid van een buggy. Dat heeft geleid tot de beste compacte buggy van het moment, namelijk zoals de Joolz Aer of Babyzen Yoyo 2. Deze buggy’s zijn ideaal voor dagjes uit, en in veel gevallen zijn ze zo klein dat je zelfs mee zou kunnen nemen op een vliegreis. Hieronder zetten we de meest kleine en compacte buggy’s voor je op een rij. Veel van deze buggy’s staan ook in ons overzicht in van beste buggy’s, want ze zijn niet alleen klein maar ook gewoon erg goed voor dagelijks gebruik. Zelf kozen wij voor de Joolz Aer, omdat wij ook een kinderwagen van Joolz hebben. De Joolz Aer klapt daarnaast erg klein in en kan je dus meenemen als handbagage in het vliegtuig.

Babyzen YOYO² buggy 6+ zwart frame zwart

De Babyzen YoYo is een bekende naam onder de buggy’s. Dit was lange tijd de lichtste buggy van het moment. Inmiddels zijn er al buggy’s die net iets meer dan 4 kg wegen, maar als het gaat om kwaliteit is de Babyzen YoYo nog altijd een uitstekende buggy. Inmiddels is er een vervolg uitgekomen: de Babyzen YoYo 2. Deze sequel verbetert de Babyzen YoYo op alle belangrijke fronten. De compactheid blijft een enorm pluspunt.

De Babyzen Yoyo 2 is een van de kleinste buggy’s van het moment. Dat maakt deze buggy ook uitermate geschikt om mee te nemen op reis. De Yoyo buggy heeft namelijk slechts een ingeklapt formaat van 52cm (L) x 44 (B) x 18 (H). Lees vooral onze uitgebreide Babyzen Yoyo 2 review met alle voor- en nadelen van deze goede buggy. Wellicht dat je ook twijfelt tussen de Joolz Aer en Babyzen Yoyo 2, net zoals vele ouders dat doen. Ook hiervoor hebben wij een handige vergelijking gemaakt: Babyzen Yoyo 2 of Joolz Aer?

Nu te koop bij:

bol.com (€398,00)

Joolz – Aer+ Buggy – Delightful Grey

De Joolz Aer+ buggy is een ergonomisch ontworpen stoel die enorm comfortabel is voor je kind om in te zetten. Wellicht is dit al genoeg reden voor je om voor dit model te kiezen, maar er is meer. De Joolz Aer kan namelijk super gemakkelijk uit- en ingeklapt worden. Dat scheelt je een hoop tijd en moeite. Bovendien is deze buggy uiterst compact als deze ingeklapt is. Dat zorgt er niet alleen voor dat deze buggy thuis weinig ruimte in beslag neemt, maar het maakt de Joolz Aer ook ideaal voor onderweg. Het lichte gewicht zorgt er voor dat je de buggy op je schouder kan dragen. De geringe omvang is tevens de reden dat deze Joolz Aer buggy mee mag in het vliegtuig. Deze buggy wordt inclusief regenhoes en reishoes met draagband geleverd, zodat je voorzien bent van optimaal gemak voor je kleintje.


GB Pockit+ All-City Buggy Velvet Black
Meest compacte buggy

De GB Pockit+ buggy is één van de kleinst opvouwbare buggy’s van het moment. Het is dan ook niet zo gek dat deze op plek 1 staat in onze lijst van beste compacte buggy’s. Deze buggy heeft een ingeklapte afmeting van slechts 20 x 32 x 38cm en weegt slechts 4.9kg. Door de afmeting en het gewicht, kan je deze buggy ook meenemen in het vliegtuig. De Goodbaby Pockit Plus is te gebruiken tot je kind 17kg is.

Van deze Goodbaby buggy zal je wellicht ook de ‘All Terrain’ variant tegen komen. In onze lijst staat de All city variant omdat die simpelweg beter uit de test komt. Het grootste verschil in de twee zit in de extra wieltjes bij de All Terrain en extra stevigheid van de All City (door het volledig aluminium frame). De allereerste variant van de Goodbaby Pockit kon nog kleiner inklappen, maar deze wordt langzaam uit het assortiment gehaald en vervangen door de ‘Plus’ variant.

Nu te koop bij:

bol.com

MINI By Easywalker Buggy GO Oxford Black

Als je in de stad woont, is het fijn om een compacte buggy te hebben. Een klein opvouwbare buggy is bijvoorbeeld erg handig in een koffietentje met weinig ruimte. De Easywalker MINI Buggy GO is in dat geval alles wat je zoekt. Deze buggy is zowel ontwerpen voor het stadsleven als voor dagjes uit en reizen.

Je kunt deze buggy met één hand opvouwen. Wat je dan overhoudt, heeft het formaat van handbagage. Hierdoor neemt de buggy nauwelijks ruimte in beslag als het in opslag staat, en bovendien is de Easywalker MINI Buggy GO ook geschikt voor vakanties en dergelijke. Het past prima in het bagagevak boven je hoofd. Je kunt deze buggy ook over de schouder dragen dankzij de geïntegreerde schouderband. Bovendien is het gewicht licht, maar 7 kg. Ideaal voor onderweg dus! Deze buggy is volledig naar achter instelbaar.


Bugaboo Butterfly Midnight Black – Buggy

De Bugaboo Butterfly is ontworpen voor het drukke stadsleven, maar is ook perfect voor onderweg en op reis. Deze buggy is ook te gebruiken tot 22kg.

Ingeklapt is dit een enorm compacte buggy die weinig ruimte in beslag neemt met een ingeklapte afmeting van slechts 45 x 23 x 54 cm en weegt ongeveer 7.2kg. Handig voor thuis, maar ook voor onderweg. Ook deze buggy past zonder problemen in het bagagevak boven je hoofd, of dit nu in het vliegtuig of in de trein is. Door het lichte gewicht is het geen probleem om deze buggy over je schouder te dragen. Uitgeklapt heeft deze buggy een hoop opbergruimte dankzij de ruime bagagemand.

Waarom zou je kiezen voor een compacte buggy?

Als je een buggy gaat kopen, is het slim om alvast na te denken over wanneer je de buggy gaat gebruiken. Een compacte buggy kan bijvoorbeeld erg handig zijn als je op reis gaat. Hieronder sommen we op, waarom je na kan denken over de aankoop van een compacte buggy. Het is ook goed om te vermelden, dat compacte buggy’s tegenwoordig echt niet onder doen voor wat grotere buggy’s. De kwaliteit is vaak enorm goed, het frame stevig en het comfort doet ook zeker niet onder voor andere buggy’s. Om de volgende redenen raden wij een klein opvouwbare buggy aan:

  1. Ruimtebesparend: Een kleine buggy koop je om ruimte te besparen. Of het nou is om ruimte te besparen in de hal of garage, of als je bijvoorbeeld onderweg bent. Deze buggy’s zijn ruimtebesparend, omdat ze klein inklapbaar zijn en dus minder ruimte in nemen in bijvoorbeeld de kofferbak.
  2. Lichtgewicht: Een klein inklapbare buggy is ook nog eens lichtgewicht. Hier denk je vaak vooraf niet over na, maar sommige buggy’s kunnen al snel 8-9kg wegen. Bij compacte buggy’s kan je rekening houden met een gewicht van gemiddeld 6kg en dit scheelt toch al snel 2kg. Het is juist handig als een buggy licht van gewicht is, als je bijvoorbeeld de buggy meeneemt in het vliegtuig.
  3. Perfect om mee te reizen: De meeste compacte buggy’s zijn ontworpen om ook mee te nemen op reis. Zo zijn veel van deze buggy’s zelf geschikt om mee te nemen als buggy handbagage in het vliegtuig. Dit betekent dus dat de ingeklapte afmeting binnen de regels is van de handbagage afmeting. Het voordeel hiervan is dat je de buggy in de bagagebakken boven je hoofd kan plaatsen. Nu is een klein inklapbare buggy niet alleen handig in het vliegtuig, ook in de auto is het fijn om ruimte te besparen. Je zal waarschijnlijk zat andere spullen nodig hebben voor jullie kindje, dus wat ruimte besparen in de kofferbak is mooi meegenomen.
  4. Ook zeer geschikt voor dagelijks gebruik: Naast dat een kleine buggy handig is om mee te reizen, kan je deze ook perfect gebruiken voor dagelijks gebruik. Het zijn tegenwoordig stevige buggy’s, die niet onderdoen voor de grote kinderwagen. Zo kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen de buggy mee te geven, als je kind bij opa en oma gaat slapen. Ook daar bespaar je weer ruimte en is extra makkelijk.

Wat maakt een buggy een compacte buggy?

We kunnen goed begrijpen dat je wellicht op zoek bent naar een compacte buggy. Of het nou gaat om het meenemen op de fiets, het plaatsen in de kofferbak of simpelweg het gewicht. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een compacte buggy?

Een klein opvouwbare buggy heeft een compacte ingeklapte afmeting

Je zal wellicht wel gemerkt hebben dat de opgesomde buggy’s hierboven vooral zijn geselecteerd op het inklap formaat. We hebben er bewust voor gekozen om de buggy’s te benoemen, die zeer klein en compact invouwen of inklappen. Dit maakt het gemakkelijk om de buggy te vervoeren, of het nou in de kofferbak of in het vliegtuig is.

Een compacte buggy is licht van gewicht

Naast het inklap formaat van de buggy, speelt gewicht ook mee. Waar sommige buggy’s klein kunnen inklappen, brengen deze in sommige gevallen nog steeds een flink gewicht met zich mee van bijvoorbeeld 8 of 9 kilo. Bij het uitzoeken van een compacte buggy, speelt het gewicht dus absoluut een rol. Het beste is een combinatie van een goed inklap formaat en een lichtgewicht buggy te vinden, zonder kwaliteit, stevigheid en veiligheid daarmee te verliezen.

Zijn er ook nadelen aan een kleine buggy?

Tot op heden zijn we natuurlijk vrij enthousiast geweest over een kleine buggy, maar er zijn natuurlijk ook wat nadelen op te noemen. Het grootste nadeel van een kleine buggy, is dat de wieltjes ook wat kleiner zijn. Het kan dus voorkomen dat de buggy wat minder soepel rijdt op een onregelmatige ondergrond zoals steentjes of grind. Als je in een oude stad loopt, dan kan je buggy nog wel eens vast lopen. Het tegenovergesteld van een kleine buggy is dan ook een buggy met grote wielen, waarbij de wielen een flink stuk groter zijn.

Wat kost een compacte buggy?

De prijs van een compacte variant nogal! Zo heb je bijvoorbeeld een wat goedkopere buggy in de Hamilton buggy, waar je rond de 200 euro kwijt bent. Daarnaast heb je ook duurdere varianten zoals de Babyzen Yoyo 2 of de Joolz Aer. Doordat dit over het algemeen ook duurdere merken zijn, is dat bij de compacte buggy’s niet anders. Voor zowel de Yoyo 2 als de Aer ben je ongeveer 400 euro kwijt.

Bekijk vooral onze Hamilton buggy review want dat is toch wel een van de beste kleine buggy’s, die ook nog eens goed geprijsd is. Uiteraard kan je ook kiezen voor een simpele paraplu buggy, als je bijvoorbeeld op reis gaat. Ook dit zijn compacte buggy’s qua inklap formaat, maar blijven toch altijd langwerpig en beperkt daarin.

Wat is de meest compacte buggy van het moment?

De Goodbaby Pockit is de kleinste buggy van het moment met een afmeting van slechts 30 x 18 x 35 cm en een gewicht van 4.3kg.

De Bugaboo Butterfly is ontworpen voor het drukke stadsleven, maar is ook perfect voor onderweg en op reis. Deze buggy is ook te gebruiken tot 22kg.

Ingeklapt is dit een enorm compacte buggy die weinig ruimte in beslag neemt met een ingeklapte afmeting van slechts 45 x 23 x 54 cm en weegt ongeveer 7.2kg. Handig voor thuis, maar ook voor onderweg. Ook deze buggy past zonder problemen in het bagagevak boven je hoofd, of dit nu in het vliegtuig of in de trein is. Door het lichte gewicht is het geen probleem om deze buggy over je schouder te dragen. Uitgeklapt heeft deze buggy een hoop opbergruimte dankzij de ruime bagagemand.

Nu te koop bij:

pinkorblue.nl
(€459,00)


bol.com
(€459,00)


vanastenbabysuperstore.nl
(€459,00)


babyplus.store
(€459,00)


prenatal.nl
(€459,00)

Alles wat je moet weten over buggy’s..

novi baby sky buggy review header

Novi Baby Buggy Review

Novi Baby is nog zo’n typisch Nederlands merk, goed ontworpen en gemaakt van mooie materialen.…

buggy grote wielen

Buggy met grote wielen

Een buggy met grote wielen kan vooral erg handig zijn op een ruigere ondergrond zoals oude straatjes…

Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.