De beste buggy's & duobuggy's

o.a. Babyzen, Hamilton & Maxi Cosi

Handige tips & weetjes over buggy's

De beste klein opvouwbare en compacte buggy

Eén van de grootste voordelen van een buggy is dat het bijzonder manoeuvreerbaar is. Je kunt hiermee vrijer bewegen dan bijvoorbeeld een kinderwagen. Ook is een buggy van zichzelf compacter. Dat niet alleen, maar producenten blijven innoveren op het gebied van de compactheid van een buggy. Dat heeft geleid tot de beste compacte buggy van het moment, namelijk de Goodbaby Pockit en Babyzen Yoyo 2. Deze buggy’s zijn ideaal voor dagjes uit, en in veel gevallen zijn ze zo klein dat je zelfs mee zou kunnen nemen op een vliegreis. Hieronder zetten we de meest kleine en compacte buggy’s voor je op een rij.

goodbaby pockit plus buggy

Goodbaby Pockit + All City

De GB Pockit+ buggy is één van de kleinst opvouwbare buggy’s van het moment. Het is dan ook niet zo gek dat deze op plek 1 staat in onze lijst van beste compacte buggy’s. Deze buggy heeft een ingeklapte afmeting van slechts 20 x 32 x 38cm en weegt slechts 4.9kg. Door de afmeting en het gewicht, kan je deze buggy ook meenemen in het vliegtuig. De Goodbaby Pockit Plus is te gebruiken tot je kind 17kg is.

Van deze Goodbaby buggy zal je wellicht ook de ‘All Terrain’ variant tegen komen. In onze lijst staat de All city variant omdat die simpelweg beter uit de test komt. Het grootste verschil in de twee zit in de extra wieltjes bij de All Terrain en extra stevigheid van de All City (door het volledig aluminium frame). De allereerste variant van de Goodbaby Pockit kon nog kleiner inklappen, maar deze wordt langzaam uit het assortiment gehaald en vervangen door de ‘Plus’ variant.

BESTE AANBOD BIJ:

babyzen yoyo 2 buggy

Babyzen YoYo 2

Inmiddels gaat de titel van kleinste en compactste buggy ter wereld naar de Goodbaby Pockit Buggy die we hierboven beschreven hebben. Maar voor een lange tijd ging die titel naar de Babyzen YoYo 2. Nog altijd behoort deze buggy tot de compactste en kleinste buggy’s van dit moment.

Deze Yoyo 2 buggy is te gebruiken tot 22kg en klapt zoals eerder vermeld ook erg compact in, waardoor de buggy slechts een ingeklapt formaat heeft van 52cm (L) x 44 (B) x 18 (H). Ook is deze Babyzen buggy met 6kg echt een lichtgewicht buggy. Door de afmeting mag je deze buggy ook meenemen als handbagage in het vliegtuig.

Bekijk hier onze Babyzen Yoyo 2 buggy review.

BESTE AANBOD BIJ:

bugaboo ant

Bugaboo Ant Buggy

De Bugaboo Ant heeft zijn naam te danken aan het compacte design van deze buggy en is te gebruiken tot 22kg. De Bugaboo Ant is net even anders dan andere buggy’s, want je kan de zitting ook omdraaien. Zo kan je er dus voor kiezen om je kind vooruit of naar jou te laten kijken. Ook kan je bij deze buggy de duwstang instellen in 2 standen, wat je ook niet bij alle buggy’s ziet. Daarnaast rijdt de buggy zeer soepel en is goed te manoeuvreren.

Deze Bugaboo buggy heeft een inkgelapte afmeting van 55x38x23cm, waardoor het toegestaan is die mee te nemen als handbagage in het vliegtuig. Het enige nadeel van de buggy is dat de voetensteun er los bij dient te kopen.

BESTE AANBOD BIJ:

easywalker mini go

Easywalker MINI Buggy GO

Als je in de stad woont, is het fijn om een compacte buggy te hebben. Een klein opvouwbare buggy is bijvoorbeeld erg handig in een koffietentje met weinig ruimte. De Easywalker MINI Buggy GO is in dat geval alles wat je zoekt. Deze buggy is zowel ontwerpen voor het stadsleven als voor dagjes uit en reizen.

Je kunt deze buggy met één hand opvouwen. Wat je dan overhoudt, heeft het formaat van handbagage. Hierdoor neemt de buggy nauwelijks ruimte in beslag als het in opslag staat, en bovendien is de Easywalker MINI Buggy GO ook geschikt voor vakanties en dergelijke. Het past prima in het bagagevak boven je hoofd. Je kunt deze buggy ook over de schouder dragen dankzij de geïntegreerde schouderband. Bovendien is het gewicht licht, maar 7 kg. Ideaal voor onderweg dus! Deze buggy is volledig naar achter instelbaar.

Bekijk hier onze Easywalker buggy review.

BESTE AANBOD BIJ:

bugaboo butterfly

Bugaboo Butterfly Buggy

De Bugaboo Butterfly is ontworpen voor het drukke stadsleven, maar is ook perfect voor onderweg en op reis. Deze buggy is ook te gebruiken tot 22kg.

Ingeklapt is dit een enorm compacte buggy die weinig ruimte in beslag neemt met een ingeklapte afmeting van slechts 45 x 23 x 54 cm en weegt ongeveer 7.2kg. Handig voor thuis, maar ook voor onderweg. Ook deze buggy past zonder problemen in het bagagevak boven je hoofd, of dit nu in het vliegtuig of in de trein is. Door het lichte gewicht is het geen probleem om deze buggy over je schouder te dragen. Uitgeklapt heeft deze buggy een hoop opbergruimte dankzij de ruime bagagemand.

BESTE AANBOD BIJ:

Waarom zou je kiezen voor een compacte buggy?

Als je een buggy gaat kopen, is het slim om alvast na te denken over wanneer je de buggy gaat gebruiken. Een compacte buggy kan bijvoorbeeld erg handig zijn als je op reis gaat. Hieronder sommen we op, waarom je na kan denken over de aankoop van een compacte buggy. Het is ook goed om te vermelden, dat compacte buggy’s tegenwoordig echt niet onder doen voor wat grotere buggy’s. De kwaliteit is vaak enorm goed, het frame stevig en het comfort doet ook zeker niet onder voor andere buggy’s. Om de volgende redenen raden wij een klein opvouwbare buggy aan:

  1. Ruimtebesparend: Een kleine buggy koop je om ruimte te besparen. Of het nou is om ruimte te besparen in de hal of garage, of als je bijvoorbeeld onderweg bent. Deze buggy’s zijn ruimtebesparend, omdat ze klein inklapbaar zijn en dus minder ruimte in nemen in bijvoorbeeld de kofferbak.
  2. Lichtgewicht: Een klein inklapbare buggy is ook nog eens lichtgewicht. Hier denk je vaak vooraf niet over na, maar sommige buggy’s kunnen al snel 8-9kg wegen. Bij compacte buggy’s kan je rekening houden met een gewicht van gemiddeld 6kg en dit scheelt toch al snel 2kg. Het is juist handig als een buggy licht van gewicht is, als je bijvoorbeeld de buggy meeneemt in het vliegtuig.
  3. Perfect om mee te reizen: De meeste compacte buggy’s zijn ontworpen om ook mee te nemen op reis. Zo zijn veel van deze buggy’s zelf geschikt om mee te nemen als buggy handbagage in het vliegtuig. Dit betekent dus dat de ingeklapte afmeting binnen de regels is van de handbagage afmeting. Het voordeel hiervan is dat je de buggy in de bagagebakken boven je hoofd kan plaatsen. Nu is een klein inklapbare buggy niet alleen handig in het vliegtuig, ook in de auto is het fijn om ruimte te besparen. Je zal waarschijnlijk zat andere spullen nodig hebben voor jullie kindje, dus wat ruimte besparen in de kofferbak is mooi meegenomen.
  4. Ook zeer geschikt voor dagelijks gebruik: Naast dat een kleine buggy handig is om mee te reizen, kan je deze ook perfect gebruiken voor dagelijks gebruik. Het zijn tegenwoordig stevige buggy’s, die niet onderdoen voor de grote kinderwagen. Zo kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen de buggy mee te geven, als je kind bij opa en oma gaat slapen. Ook daar bespaar je weer ruimte en is extra makkelijk.

Wat maakt een buggy een compacte buggy?

We kunnen goed begrijpen dat je wellicht op zoek bent naar een compacte buggy. Of het nou gaat om het meenemen op de fiets, het plaatsen in de kofferbak of simpelweg het gewicht. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een compacte buggy?

Een klein opvouwbare buggy heeft een compacte ingeklapte afmeting

Je zal wellicht wel gemerkt hebben dat de opgesomde buggy’s hierboven vooral zijn geselecteerd op het inklap formaat. We hebben er bewust voor gekozen om de buggy’s te benoemen, die zeer klein en compact invouwen of inklappen. Dit maakt het gemakkelijk om de buggy te vervoeren, of het nou in de kofferbak of in het vliegtuig is.

Een compacte buggy is licht van gewicht

Naast het inklap formaat van de buggy, speelt gewicht ook mee. Waar sommige buggy’s klein kunnen inklappen, brengen deze in sommige gevallen nog steeds een flink gewicht met zich mee van bijvoorbeeld 8 of 9 kilo. Bij het uitzoeken van een compacte buggy, speelt het gewicht dus absoluut een rol. Het beste is een combinatie van een goed inklap formaat en een lichtgewicht buggy te vinden, zonder kwaliteit, stevigheid en veiligheid daarmee te verliezen.

Wat kost een compacte buggy?

De prijs van een compacte variant nogal! Zo heb je bijvoorbeeld een wat goedkopere buggy in de Hamilton buggy, waar je rond de 200 euro kwijt bent. Daarnaast heb je ook duurdere varianten zoals de Babyzen Yoyo 2 of de Joolz Aer. Doordat dit over het algemeen ook duurdere merken zijn, is dat bij de compacte buggy’s niet anders. Voor zowel de Yoyo 2 als de Aer ben je ongeveer 400 euro kwijt.

Bekijk vooral onze Hamilton buggy review en of je beter kan kiezen tussen de Babyzen Yoyo 2 of Joolz Aer.

Wat is de meest compacte buggy van het moment?

De Goodbaby Pockit is de kleinste buggy van het moment met een afmeting van slechts 30 x 18 x 35 cm en een gewicht van 4.3kg.

Alles wat je moet weten over buggy’s..

maxi cosi gia buggy review

Maxi Cosi Gia Review

Net zoals bij de vele andere baby producten, zijn er ook buggy’s van Maxi Cosi. De Maxi Cosi G…

joolz aer review

Joolz Aer Review

Deze keer gaan we wat dieper in op de Joolz Aer. In deze Joolz Aer review gaan we wat dieper in op d…

buggy regenhoes

De beste buggy regenhoes

In het soms regenachtige Nederland kan het absoluut niet ontbreken, de buggy regenhoes! Soms krijg j…