De beste buggy's & duobuggy's

o.a. Babyzen, Hamilton & Maxi Cosi

Handige tips & weetjes over buggy's

De beste buggy

Op zoek naar de beste buggy van dit moment? Dan ben je hier aan het juiste adres! We vertellen je niet alleen over de beste buggy’s van nu, maar ook wat de meest geschikte buggy’s zijn voor specifieke situaties, zoals bijvoorbeeld voor op de fiets of buggy’s die mee mogen als handbagage. Ben je dus op zoek naar een goede buggy, bekijk dan vooral onderstaande lijst.

De beste buggy’s van het moment zijn:

  1. Babyzen Yoyo2
  2. Hamilton Buggy One Prime
  3. Maxi Cosi Gia
  4. Koelstra Gen
  5. Chicco We
  6. Goodbaby Pockit+
  7. Easywalker buggy

Meest kleine en compacte buggy’s

Bekijk nu ons overzicht van de meest kleine en compacte buggy’s in de markt. Handig voor als je bijvoorbeeld op reis gaat.

Beste buggy’s voor het vliegtuig

Tegenwoordig zijn er zulke compacte buggy’s, dat deze in de bagagebakken in het vliegtuig passen en dus mee mogen als handbagage. Welke buggy’s mogen mee in het vliegtuig? Bekijk het hier.

Beste buggy’s voor op de fiets

Voor dagelijks gebruik, is het makkelijk als de buggy mee kan op de fiets. Welke buggy’s geschikt zijn voor het meenemen op de fiets bekijk je eenvoudig hier.

babyzen yoyo 2 buggy

Buggy best getest!

Babyzen YoYo 2

De Babyzen YoYo is een bekende naam onder de buggy’s. Dit was lange tijd de lichtste buggy van het moment. Inmiddels zijn er al buggy’s die net iets meer dan 4 kg wegen, maar als het gaat om kwaliteit is de Babyzen YoYo nog altijd een uitstekende buggy. Inmiddels is er een vervolg uitgekomen: de Babyzen YoYo 2. Deze sequel verbetert de Babyzen YoYo op alle belangrijke fronten. De compactheid blijft een enorm pluspunt.

De Babyzen Yoyo 2 is een van de kleinste buggy’s van het moment. Dat maakt deze buggy ook uitermate geschikt om mee te nemen op reis. De Yoyo buggy heeft namelijk slechts een ingeklapt formaat van 52cm (L) x 44 (B) x 18 (H). Lees vooral onze uitgebreide Babyzen Yoyo 2 review met alle voor- en nadelen van deze goede buggy. Wellicht dat je ook twijfelt tussen de Joolz Aer en Babyzen Yoyo 2, net zoals vele ouders dat doen. Ook hiervoor hebben wij een handige vergelijking gemaakt: Babyzen Yoyo 2 of Joolz Aer?

Meest verkochte buggy
Ingeklapt formaat van slechts 52cm (L) x 44 (B) x 18 (H)
Toegestaan als handbagage vliegtuig

De prijs is vrij hoog
Minder geschikt voor lange ouders (>185cm)

hamilton one buggy

Hamilton Buggy One Prime X1 Magic Fold

Ook Hamilton One behoort tot de meest verkochte merken van nu als het gaat om buggy’s. De voornaamste reden daarvoor is de betaalbaarheid. De Hamilton buggy is namelijk een zeer goed alternatief tegenover de duurdere merken zoals Babyzen, Joolz of Nuna. De Hamilton buggy beschikt over een zeer eenvoudig ‘MagicFold’ systeem, waarmee je de buggy met 1 knop snel uitklapt. Verder heeft de buggy een sterk aluminium frame en klapt klein in (57x48x26cm). Ook over de Hamilton buggy X1 hebben we een handige en gedetailleerde review geschreven, zodat je gemakkelijker kan beslissen of dit dé buggy voor jou is.

Aantrekkelijke prijs
Gemakkelijk in- en uitklappen met 1 knop

Iets mindere kwaliteit tegenover Babyzen of Joolz
Inclusief regenhoes

BESTE AANBOD BIJ:

maxi cosi gia buggy

Beste buggy Consumentenbond

Maxi Cosi Gia Buggy

De Maxi Cosi Gia buggy is de Beste Buggy Consumentenbond, wat betekent dat deze buggy als beste uit de test komt. De Consumentenbond heeft meerdere buggy’s getest, dus dat deze Maxi Cosi buggy als beste uit de test komt zegt voldoende.

Als we toch wat meer onderzoek en tests doen, is dit een fijne buggy, maar er zijn ook wat puntjes van aandacht. Het rijcomfort van de Maxi Cosi Gia buggy kan wat verbetering gebruiken, zo rijdt de buggy wat zwaar en gaat manouvreren niet helemaal soepeltjes. Ook kan de vering van de buggy verbetering gebruiken. Daarnaast is de buggy met 9kg wat aan de zware kant. Toch haal je met deze Maxi Cosi buggy een fijne en sterke buggy in huis. Een groot voordeel is dat de duwstang van deze buggy verstelbaar is. Tegenwoordig is dat bij veel buggy’s niet meer mogelijk. Ben je dus lang, dan is dit echt een voordeel.

Beste buggy Consumentenbond
Zeer stevige buggy
Passend bij andere Maxi Cosi producten

Redelijk zware buggy van 9kg
Duwt en maneuvreert stug

koelstra gen buggy

Koelstra Gen Buggy

Bij de naam ‘Koelstra’ zal er wellicht niet meteen een belletje gaan rinkelen, maar ook Koelstra is al 80 jaar actief. De Koelstra Gen buggy is een zogenaamde ‘compact buggy’, wat betekent dat dit een lichtgewicht buggy is. De Koelstra Gen weegt dan ook slechts 6.7kg en vouwt compact op tot een ingeklapte afmeting van 26.5cm (L) x 48cm (B) x 60cm (H). Ook de Koelstra Gen beschikt over een super eenvoudig inklap systeem. Met 1 druk op de knop, klap je de Koelstra buggy eenvoudig in elkaar. De buggy beschikt over een vijfpuntsgordel, wat voor een goede veiligheid zorgt.

Koelstra heeft ook nog de Koelstra Simba buggy in het assortiment zitten. Dit is een nog iets goedkopere buggy dan de Gen buggy, maar kan een goed alternatief zijn als je op zoek bent naar een goedkope buggy.

Eenvoudig in te klappen met 1 druk op de knop
Lichtgewicht buggy van slechts 6.7kg

Vering kan verbeterd worden
Te gebruiken tot slechts 15kg

chicco we buggy

Chicco We Buggy

Als je een goede buggy zoekt voor zowel het stadsleven, als voor dagjes uit en reizen, is deze Chicco buggy iets voor jou. Niet alleen behoort dit product tot de compactere opties van dit moment. Deze compactheid zie je ook terug in het gewicht van de buggy, want de Chicco We weegt slechts 5.5kg! De ingeklapte afmeting van deze Chicco buggy is: 22cm x 48cm x 55cm. Dit maakt deze buggy ook perfect om mee te reizen. De buggy komt dan ook met een handige reistas.

De Chicco We Buggy is te gebruiken tot 22kg. Het zitcomfort van de buggy is erg aangenaam en komt met een slaapstand. Dit betekent dat je kindje comfortabel achterover kan liggen bij een slaapje. Ook komt de buggy met een fijne zonnekap, die zelfs waterbestendig is. Mocht het dus regenen, zit je kindje in ieder geval droog. In geval van echt harde regen, krijg je bij deze buggy ook een fijne regenhoes.

Super licht, slechts 5.5kg.
Inclusief regenhoes
Lig / slaapstand

Riemsluiting kan simpeler

BESTE AANBOD BIJ:

goodbaby pockit plus buggy

Goodbaby Pockit+ Buggy

De Goodbaby Pockit buggy is de meest compacte buggy van het moment. Dit is dan ook de voornaamste reden, dat ouders deze buggy kopen. De buggy klap je namelijk in tot een klein pakketje van slechts 20cm x 32cm x 38cm, wat echt een stuk kleiner is dan andere buggy’s. Ook weegt deze buggy slechts 5.7kg en is dus uitermate geschikt om mee te nemen als reisbuggy en mag mee als handbagage in het vliegtuig. Het formaat en lichte gewicht betekent absoluut niet dat de kwaliteit ook minder is. De Goodbaby Pockit Plus buggy is een zeer goede aankoop.

De Goodbaby Pockit+ Buggy is te koop in 2 varianten: de All City en de All Terrain. In onze gedetailleerde review gaan we ook in op de verschillen tussen deze twee soorten. In ieder geval kunnen we alvast verklappen dat de All City onze voorkeur heeft.

De allerkleinste buggy van het moment
Perfecte buggy voor vliegtuig
Lig / slaapstand

De GB All City is beter dan de GB All Terrain

BESTE AANBOD BIJ:

easywalker buggy

Easywalker Buggy

Easywalker is een Nederlands merk en richt zich al meer dan 30 jaar op kinderwagens en buggy’s. Bij Easywalker kan je kiezen voor verschillende buggy’s, zoals de Miley, Jackey of Mini GO. De stof van de buggy is gemaakt van gerecyclede PET flessen, wat wij een erg mooi detail vinden. Omdat Easywalker een Nederlands merk is, zijn de buggy’s ook geschikt voor de wat langere ouders (>185cm).

Het rij en zitcomfort van de Easywalker buggy kunnen wel wat verbeterd worden. Bij de rechtop zit positie, zit het kindje namelijk best wel onderuit gezakt. Uiteraard hoeft dit geen probleem te zijn, maar is wel het noemen waard. Ook heeft de Easywalker buggy vrij kleine wieltjes, waardoor je soms blijft haken achter een stoepje of steen.

De Easywalker Harvey was de ‘beste koop’ volgens de Consumentenbond
Ook geschikt voor lange ouders (>185cm)
Gemaakt van gerecyclede PET flessen

Na inklappen moet je de buggy vast klikken met een extra clip
Rechte zitpositie is te onderuit gezakt

BESTE AANBOD BIJ:

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van de beste buggy?

Als je een buggy gaat kopen, wil je er zeker van zijn dat alles in orde is. Hier vervoer je immers je kind in. Daarom is het belangrijk om als nieuwe ouder te weten waar je op moet letten als je een buggy gaat bestellen. Het vinden van de juiste buggy is nog best een uitdaging. Het aanbod is zo groot dat je soms het gevoel hebt dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom is het belangrijk om vooraf te bepalen waar je op gaat letten, zodat je buggy beschikt over de eigenschappen die jij belangrijk vindt. In deze blog zetten we je voor je op een rij waar je zoal op kunt letten bij het kopen van een buggy.

Het budget

Voor veel nieuwe ouders is het budget meteen al bepalend. Als je maar een specifiek bedrag wilt of kunt spenderen, vallen er al meteen wat alternatieven af. Natuurlijk kun je de buggy die je wilt toch nog scoren als je bijvoorbeeld gebruik kunt maken van een flinke korting, maar meestal is het budget al meteen een filter wat er voor zorgt dat je beter zicht hebt op welke buggy’s binnen je budget vallen. Let daarom goed op de prijs en gebruik het internet om op zoek te gaan naar koopjes die binnen je budget vallen. Binnen iedere prijsklasse is wel een goede buggy te vinden.

Hoe ga je de buggy gebruiken?

Een ander belangrijk facet om goed vooraf over na te denken is hoe je gebruik wilt gaan maken van de buggy. Misschien gebruik je de buggy hier en daar om te wandelen en is dat al voldoende van je. Maar er zijn ook mensen die er geregeld op uit gaan of in de stad wonen, en dan ook een buggy zoeken die hiertegen bestand is. Wellicht zoek je wel een buggy die geschikt is voor op de fiets, maar het kan ook zijn dat je een buggy zoekt die je mee kunt nemen in het vliegtuig richting jouw vakantiebestemming. Deze factoren zijn allemaal bepalend voor de buggy waarop jouw keuze valt. Het is dus belangrijk om hier vooraf goed over na te denken, zodat je gerichter op zoek kunt naar een buggy die past bij jou en je kindje.

De compactheid van de buggy

De meeste buggy’s van tegenwoordig zijn opvouwbaar. Dat is super handig als je de buggy graag meeneemt onderweg, maar het zorgt er ook voor dat het product minder ruimte in beslag neemt tijdens de opslag. Hoe compacter een buggy is, hoe minder ruimte het in beslag neemt. Dit kan een bepalende factor zijn. Een compacte buggy is handig voor iedereen die graag reist. Reis je bijvoorbeeld met de trein, dan is het fijn dat je een compacte buggy in het bagagevak boven je hoofd kan plaatsen. Compacte buggy’s kun je bovendien meenemen in het vliegtuig, wat ideaal is voor vakanties. Daarom is dit een belangrijke factor om op te letten.

De ondergrond waarop je gaat lopen

Geen enkele ouder is hetzelfde. Waar de één het prefereert om op de stoep of op asfalt te lopen, zijn er ook genoeg nieuwe ouders die het avontuur opzoeken en gewoon hun baby meenemen. Dat is hartstikke leuk natuurlijk, maar daar moet je buggy wel tegen bestand zijn. Buggy’s zijn voorzien van drie of vier wielen. Een voordeel van een driewieler is dat deze buggy’s stabieler zijn op oneven ondergronden.

Het gewicht van de buggy

Nog een facet om goed op te letten is het gewicht van de buggy. Dit is om meerdere redenen een bepalende factor. Ten eerste zijn buggy’s opvouwbaar en zijn er veel modellen die je om de schouder kan dragen. Maar dan wil je natuurlijk wel het liefst een variant die niet al te zwaar is. Je wilt geen blessure overhouden aan het dragen van een buggy. Daarom is het een slim idee om vooraf te checken wat het gewicht van de buggy is, en te kiezen voor een lichte variant. Daarnaast kan het nodig zijn om het gewicht te controleren als je de buggy op de fiets wilt mee vervoeren met behulp van een buggydrager. In dat geval mag de buggy niet zwaarder wegen dan 7 kg. Wil je weten welke buggy’s geschikt zijn voor je fiets? Lees dan onze blog hierover.

Of de buggy soepel kan inklappen

De buggy’s van tegenwoordig kunnen over het algemeen vaak ingeklapt worden. Dat is enorm handig, want dit maakt het vervoeren en opslaan van een buggy een stuk eenvoudiger. Tegelijkertijd is er onderling tussen modellen nog wel verschil qua de soepelheid waarmee je een buggy kunt inklappen. Bij het ene model kun je dit met één hand en neemt dit letterlijk een seconde in beslag, terwijl je bij andere modellen wat meer moeite moet doen. Nog een element om vooraf grondig te bekijken.

Wat is de beste buggy?

Bij het bekijken van alle buggy’s zijn er een aantal punten waar wij extra aandacht aanbesteden. Het uitzoeken van een goede buggy is natuurlijk super belangrijk en ook nog eens een grote aankoop. Om die reden is het slim dat je research doet, door je in te lezen in reviews en wat verschillende websites of blogs zeggen. Op die manier kan je een goed beeld vormen van de voor- en nadelen van de verschillende buggy’s. Ook zie je op internet veel buggy top 10 lijstjes, die misschien iets té commercieel zijn.

Beste buggy Consumentenbond

Een van de bronnen die wij gebruiken in ons onderzoek is de Consumentenbond. De Consumentenbond is een neutrale partij die onderzoek heeft gedaan naar meer dan 30 verschillende buggy’s. Zo hebben zij die getest op kwaliteit, comfort en veiligheid. Vanzelfsprekend dat wij dit meenemen in ons onderzoek naar de beste buggy. Zoals we hierboven ook al vermeld hebben is de beste buggy consumentenbond momenteel de Maxi Cosi Gia buggy.

Buggy best getest

De best geteste buggy is de buggy met het beste comfort, rijgemak, kwaliteit en veiligheid. Hierin wordt zorgvuldig een balans gemaakt tussen deze factoor en zo wordt bepaald wat de best geteste buggy van het moment is. Ook wordt er gekeken naar de verschillende opties, maar ook waarvoor je de buggy gebruikt. Hoe komt bijvoorbeeld een compacte buggy naar voren, als je hiermee op reis gaat. De buggy best getest is op dit moment de Babyzen Yoyo 2.

Alles wat je moet weten over buggy’s..

maxi cosi gia buggy review

Maxi Cosi Gia Review

Net zoals bij de vele andere baby producten, zijn er ook buggy’s van Maxi Cosi. De Maxi Cosi G…