Beste Hamilton buggy

De Hamilton by Yoop buggy is net zoals Joolz en Easywalker ook een puur Hollands merk. Het strakke design van de Hamilton buggy in combinatie met de aantrekkelijke prijs, maakt het voor vele ouders dan ook een goede optie. Hamilton beschikt over 2 type buggy’s met beide net iets andere features en kwaliteit.

In dit artikel kijken we wat verder naar de verschillende buggy’s die Hamilton verkoopt en we maken een vergelijking tussen de twee opties. Doordat je uit verschillende types kan kiezen, krijg ik met regelmaat de vraag: “Welke Hamilton buggy is het beste?”. In dit artikel hoop ik daar voor eens en altijd antwoord op te kunnen geven!

Dit zijn de verschillende tussen alle buggy types van Hamilton

Als je overweegt om een Hamilton buggy te gaan kopen, heb je de keuzen uit twee verschillende type buggy’s – namelijk de S1 Plus en de X1 Plus buggy. Op basis van onderstaand overzicht is het lastig om te bepalen wat nou het verschil is. Het grootste verschil tussen de twee buggy’s zit in de materialen die gebruikt zijn. Zo is de X1 Plus wat makkelijker te sluiten dankzij de extra magneetsluiting en is de duwstang gemaakt van kunstleer (bij de S1 is dat een soort foam). In principe kan je dus prima uit met de S1 Plus buggy van Hamilton en is de X1 Plus een iets luxe upgrade.

BuggyHamilton S1 Plus Hamilton X1 Plus
Leeftijd6 maanden tot 4 jaar oud6 maanden tot 4 jaar oud
Afmeting uitgeklapt64 x 48 x 105 cm64 x 48 x 105 cm
Afmeting ingeklapt26 x 48 x 57 cm26 x 48 x 57 cm
Gewicht buggy7.5 kg7.5 kg
Aantal zitstanden3 (inclusief lig positie)3 (inclusief lig positie)
In te klappen met 1 handJaJa

De Hamilton buggy X1 Plus is onze favoriete buggy

Zoals we al eerder schreven, zit er weinig verschil in de buggy’s. Toch is de Hamilton X1 Buggy (het premium model) onze favoriete buggy. Een groot voordeel van de Hamilton X1 Plus buggy is dat de buggy gemakkelijk in te klappen is met 1 hand. Door middel van het zogenaamde ‘Magic Fold’ systeem van Hamilton, kan je met een druk op de knop de buggy in 1 beweging inklappen. Deze knop kan je vinden in het midden van de duw beugel. Het slimme van dit design is toch wel dat de buggy zo in klapt dat je de onderstang als draagbeugel kan gebruiken en zo til je de buggy eenvoudig op. Over het design en gebruiksgemak is in ieder geval goed nagedacht. Bij de voorgaande versie van de X1 was de buggy vrij laag en dus niet geschikt voor lange ouders. Bij de verbeterde Plus versie is de buggy nu 105cm hoog en dus prima geschikt voor lange ouders zoals ikzelf. De buggy rijdt comfortabel en ik ben 190cm lang. Wel is het goed om te vermelden dat de duwstang niet verstelbaar is. Dit is overigens vaak zo bij compacte buggy’s.

De Hamilton X1 Plus buggy is ontworpen als alternatief op andere en vaak duurdere compacte buggy’s. De buggy weegt 7.5kg en heeft een ingeklapte afmeting van 26 x 48 x 57 cm. Dit maakt de buggy uitermate geschikt om mee op reis te nemen. Hamilton geeft zelf aan dat de buggy geschikt is om als handbagage mee op reis te nemen, maar als we even kijken wat bijvoorbeeld KLM qua handbagage maatvoering (55 x 35 x 25cm) aan geeft, dan is de Hamilton One buggy ietsjes groter. Het scheelt niet veel, maar we moeten hier ook eerlijk en transparant in zijn. Daarnaast is het goed om rekening te houden dat de Hamilton buggy in dit geval ook 1.5kg zwaarder is dan bijvoorbeeld de Babyzen Yoyo2.

Hamilton by Yoop X1 Plus Buggy

De Hamilton X1 Plus is de premium buggy van Hamilton. Deze compacte buggy is een ideaal alternatief voor de prijzige Yoyo of Joolz buggy. Met een ingeklapte afmeting van 26 x 48 x 57 cm en 7.5kg is dit absoluut een van onze aanraders.

Beste prijs bij:

bol.com
pinkorblue.nl

Hamilton buggy Kruidvat met korting

In 2020 heeft Hamilton een zeer populaire actie gedraaid bij Kruidvat. Tijdens deze promotie periode was de Hamilton periode aanzienlijk goedkoper bij de Kruidvat. Kruidvat verkocht zelfs meerdere modellen Hamilton buggy’s, zoals de One Sport R1, One Essential S1 en zelfs de One Prime. Deze Kruidvat Hamilton buggy was toen te koop voor rond de 100 euro, een aanzienlijke korting! Het is dan ook niet gek dat deze Hamilton Kruidvat actie storm liep. Momenteel is er geen nieuwe actie aangekondigd, dus het is afwachten of ooit nog zo’n goede actie online komt. Wij houden het in ieder geval nauw in de gaten.

De conclusie die we kunnen trekken is dat de Hamilton buggy een mooie, gebruiksvriendelijke en goedkoper alternatief is tegenover duurdere merken zoals Nuna of Joolz. Wel dien je rekening te houden dat dit wel een iets mindere kwaliteit buggy is, wat je bijvoorbeeld terug ziet in de stoffen en in de kwaliteit en comfort van de veiligheidsgordel. Ben jij dus op zoek naar een mooie buggy voor dagelijks gebruik tegen een niet al te hoge prijs, dan heb je aan de Hamilton buggy zeker een goede. Wij zijn in ieder geval enthousiast en met ons vele andere ouders!

Nu de beste Hamilton buggy kopen