...

De beste buggy's & duobuggy's

o.a. Babyzen, Hamilton & Maxi Cosi

Handige tips & weetjes over buggy's

Babyzen Yoyo 2 of Joolz Aer? Welke buggy is beter?

Mocht je op zoek zijn naar een buggy die geschikt is om mee te nemen op reis, dan zal je waarschijnlijk al snel tegen de Babyzen Yoyo2 en Joolz Aer aan lopen. Deze twee buggy’s zijn namelijk perfect om mee te nemen op reis en zijn geschikt als handbagage in het vliegtuig. Lees hier het verschil tussen de Joolz Aer vs Babyzen Yoyo 2.

Zowel Joolz als Babyzen hebben zich volledig gefocust op het ontwikkelen van de beste kinderwagens en buggy’s. Dit zie je ook terug komen in het ontwerp van de buggy’s, het gebruiksgemak en de keuze in materialen. Deze twee merken hebben dan ook de meest lichte buggy’s ontworpen, die uitermate geschikt zijn om mee te nemen op reis. Deze categorie buggy’s wordt ook wel eens reisbuggy’s genoemd.

Bekijk hieronder direct de twee beste reisbuggy’s van het moment:

Babyzen Yoyo en Joolz Aer zijn beide lichtgewicht buggy’s

Zowel de Babyzen Yoyo2 als de Joolz Aer zijn lichtgewicht buggy’s en wegen slechts 6kg. Dit maakt de buggy’s uitermate geschikt om mee te nemen op reis. Om een idee te geven, de meeste buggy’s wegen minimaal 7.5kg. Deze 1.5kg winst is ideaal als je bijvoorbeeld op reis gaat met het vliegtuig.

Compacte buggy’s, ideaal om mee te reizen.

Beide buggy’s hebben vrijwel een zelfde uitgeklapt formaat en hier zit dus weinig verschil in. Zo hebben beide buggy’s een uitgeklapte afmeting van tussen de 83-86cm lengte, 44-45cm breedte en 106cm hoogte. Allebei de buggy’s komen ook met een handige reistas, zodat je de buggy gemakkelijk mee kan nemen op reis en deze ook niet zo snel beschadigd raakt. Deze reistas beschikt over een draagband, zodat je de buggy makkelijk over je schouder kan tillen.

Zowel de Joolz Aer vs Yoyo buggy hebben comfort en veiligheid hoog in het vaandel

De Babyzen en Joolz buggy beschikken beiden over een zonnekap en een zit- en slaapstand. Qua comfort doet de ene buggy, dus niet onder voor de ander. Ook qua veiligheid zijn de buggy’s gelijkwaardig, met een vijfpunts-veiligheidgordel en een handige rem.

Wat zijn de voordelen van de Babyzen YoYo 2?

babyzen yoyo 2 voordelen

De voordelen van de Babyzen Yoyo 2 zijn dat de buggy langer mee gaat dan de Joolz Aer. De buggy is namelijk geschikt tot een gewicht van 22 kilo, waar de Joolz Aer geschikt is voor een gewicht tot 18 kilo. Uiteraard moet je overwegen hoe belangrijk en relevant dit is, waar een gemiddeld kind ongeveer 22 kg weegt bij 5-6 jaar.

Verder wint de Babyzen Yoyo2 het als het gaat om compactheid. Deze ultra compacte buggy is daarom het meest geschikt als je de buggy koopt puur voor het reizen. De buggy is namelijk ingeklapt 1.5cm korter (Babyzen Yoyo2 52cm tegenover 53,5cm bij de Joolz Aer) en 2.5cm dunner (Babyzen Yoyo2 18cm tegenover 21.5cm bij de Joolz Aer). Het zijn geringe marges, maar in de auto of in de handbagage vakken van het vliegtuig, kan het net dat extra beetje ruimte opleveren.

Wat zijn de voordelen van de Joolz Aer?

joolz aer voordelen

De voordelen van de Joolz Aer zijn onder andere dat de buggy gemakkelijker in te klappen is. Dit doe je met slechts 1 knopje en in één vloeiende beweging. De Babyzen Yoyo2 klap je in 2 delen in, wat weer extra handelingen vergt. Dit levert de Joolz Aer positieve reviews en feedback op, omdat je vaak met je handen vol staat. Het uitklappen van de buggy met 1 knopje is dus ideaal.

De Joolz Aer heeft daarnaast een vergelijkbaar comfort, maar heeft een ongeveer 10cm hogere rugleuning. Is jouw kindje bijvoorbeeld wat langer, dan kan het zijn dat de Joolz Aer fijner zit dan de Babyzen Yoyo2.

Een groot voordeel bij de Joolz Aer is dat naast de Joolz reistas, ook nog een regenhoes wordt meegeleverd. Mocht je de buggy ook gaan gebruiken in Nederland, dan is dit een bijkomend voordeel. Uiteraard kan je er ook voor kiezen een universele regenhoes voor je buggy los erbij te kopen.

Buggy specificatieBabyzen Yoyo 2Joolz Aer
Gewicht6.2kg6.1kg
Afmeting ingeklaptLengte: 52 cm, Breedte: 44 cm, Hoogte: 18 cmLengte 53,5 cm, Breedte 45 cm, Hoogte 21,5 cm
Afmeting uitgeklaptLengte: 86 cm, Breedte: 44 cm, Hoogte: 106 cmLengte 83 cm, Breedte 45 cm, Hoogte 105,5 cm
Verstelbare rugleuning
Bekleding los te halen (om te wassen)
Toegestaan als handbagage

Op basis van dit overzicht van de de Yoyo2 vs Joolz Aer zal je al met al moeten overwegen wat je belangrijk vindt in een buggy. Beide buggy’s zijn uitermate geschikt om als gewone buggy of reisbuggy te gebruiken. Er is dus geen eenduidig antwoord! Mocht je nog verder willen kijken naar andere buggy’s en merken die geschikt zijn voor op reis, bekijk dan nu ons overzicht met de beste buggy’s voor in het vliegtuig.

BannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.