...

De beste buggy's & duobuggy's

o.a. Babyzen, Hamilton & Maxi Cosi

Handige tips & weetjes over buggy's

Babyzen Yoyo 2 buggy review

In je zoektocht naar een geschikte buggy, ben je vast en zeker al tegen de Babyzen Yoyo 2 aangelopen. In deze Babyzen Yoyo review gaan wij wat dieper in waarom wij dit dan ook de ‘beste aankoop’ vinden.

De Babyzen Yoyo 2 wordt door vele blogs en reviews geroemd om het compacte design en dat is dan ook precies de reden, waarom wij zo’n fan zijn van deze Babyzen buggy. Babyzen zelf promoot de buggy als uniek, waar je deze kan gebruiken tot je kindje 22kg is. Nu lijkt dit misschien een groot voordeel tegenover bijvoorbeeld de Joolz Aer (gebruik tot 18kg), maar de vraag is in hoe vaak je de buggy nog gebruikt als je kindje 22kg en dus 5-6 jaar oud is.

De Babyzen Yoyo2 is echt ontwikkeld voor gebruik in de stad. Mocht je bijvoorbeeld op het platteland wonen of bij het bos en veelal een wat wat zachtere of grind achtige ondergrond hebben, dan is deze buggy misschien niet voor jou. Door de kleine wieltjes kan de buggy snel vast lopen op een ruige ondergrond. Als je voornamelijk op pad gaat met de buggy, dan is deze Yoyo buggy natuurlijk wel het overwegen waard.

Hieronder kan je de voor ons meest belangrijke punten vinden in deze Babyzen Yoyo2 review. Uiteraard zijn er nog meer voor -en nadelen op te noemen, maar dit is waarom wij zo van deze Babyzen buggy houden.

De Babyzen Yoyo2 is een lichtgewicht en wendbare buggy

babyzen yoyo2 lichtgewicht buggy

Met slechts 6kg is de Babyzen Yoyo 2 één van de weinige echte lichtgewicht buggy’s. Je zal bijvoorbeeld zien dat Hamilton zich ook probeert te positioneren als “lichtgewicht buggy”, maar die specifieke buggy’s wegen bijvoorbeeld al snel 7,5kg. Bij Babyzen hebben ze dus goed hen best gedaan om een echte lichtgewicht buggy te ontwikkelen. De buggy rijdt ontzettend soepel, wat je wellicht niet meteen zou verwachten met zulke kleine wieltjes. De wendbaarheid is zeer goed en de buggy rijdt erg fijn, zelfs als je kindje eenmaal wat ouder en zwaarder is. Omdat deze buggy speciaal ontwikkeld is voor gebruik in de stad, gaat het manoeuvreren ook erg soepeltjes.

Babyzen is een compacte buggy en geschikt als handbagage in het vliegtuig

babyzen yoyo2 buggy geschikt voor handbagage vliegtuig

De Yoyo buggy mee in het vliegtuig? De Babyzen Yoyo2 buggy is uitermate geschikt om mee te nemen op reis. Wat wij vooral erg handig vinden, is dat je de buggy mee mag nemen als handbagage in het vliegtuig. De afmeting van de inklapte buggy is namelijk 52cm (L) x 44 (B) x 18 (H) en wordt door veel vliegtuigmaatschappijen toegestaan als handbagage. Deze afmeting in combinatie met het lichtgewicht design van 6kg, maakt het in ieder geval een stuk aangenamer om de buggy te tillen. Dit kan je overigens doen met de handige draagtas, zodat de buggy niet snel beschadigd, maar je de buggy ook eenvoudig kan tillen.

De Yoyo 2 heeft gegarandeerde veiligheid met de vijfpuntsgordel

babyzen yoyo2 vijfpuntsgordel

Ook de veiligheid van je kindje is natuurlijk belangrijk. De Babyzen Yoyo 2 heeft een comfortabele vijfpuntsgordel die er voor zorgt dat jouw kindje goed op de plek blijft zitten. De schouderbanden voelen comfortabel aan en snijden niet.

Zoals we al omschreven aan het begin van deze buggy review, zijn wij enorm te spreken over de Babyzen Yoyo2. Toch zijn er een paar dingentjes die we Babyzen graag als feedback zouden meegeven.

In -en uitklappen van de buggy vergt meerdere handelingen

Waar ze bij Joolz bijvoorbeeld erg goed hebben nagedacht over het gebruiksgemak, kunnen ze daar bij Babyzen nog wat van leren. De Babyzen Yoyo2 is namelijk niet zo gemakkelijk in -en uit te klappen als bijvoorbeeld de Joolz Aer. Het vergt namelijk meerdere handelingen om de buggy in of uit te klappen, wat niet altijd even handig is met een kleintje. Zeker wanneer jij op reis gaat en op het vliegveld bent, sta je niet te wachten op ruzie met jouw buggy. Als je eenmaal door hebt hoe de buggy in klapt, is het geen dramatisch probleem, maar het is absoluut een puntje voor verbetering.

Voor lange ouders is de buggy duwstang iets te laag

Als je langer dan 185cm bent, dan zal je al snel problemen hebben met het vinden van dé perfecte buggy. Vooral compacte buggy’s zijn zo ontworpen dat alles net wat korter is dan normaal. Dat betekent dus ook dat de duwstang wat lager is dan je wellicht zou willen. Dat is zeker het geval als je langer dan 185cm bent.

De Babyzen Yoyo2 – onze aanrader!

Al met al wegen de voordelen ruim op tegen de opgenoemde verbeterpuntjes. Mocht je nog twijfelen tussen bijvoorbeeld de Joolz Aer en de Babyzen Yoyo2 buggy, dan hebben wij ook een handige review geschreven over welke buggy beter is.

BannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.