...

De beste buggy's & duobuggy's

o.a. Babyzen, Hamilton & Maxi Cosi

Handige tips & weetjes over buggy's

Buggy of draagzak mee op reis?

Als je op reis gaat met jouw kleintje, is het natuurlijk handig om iets aan vervoer mee te nemen. Je zal waarschijnlijk al snel voor de keuze voor een buggy of draagzak komen te staan. In dit artikel nemen wij je mee naar de voordelen en nadelen van beide opties. Op reis gaan met jouw baby is waarschijnlijk al stressvol genoeg, dus hopelijk hoef je straks niet al te veel na te denken over deze keuze!

Ook wij hebben vooral in het begin voor de keuze gestaan. Neem je een buggy of draagzak mee op reis? Tenslotte wil je het gemak van een buggy, maar de voordelen en compactheid van een draagzak. Allereerst is het daarom goed om vast te stellen of je met de auto of met het vliegtuig op vakantie gaat. Met beide opties ben je gebonden aan beperkte ruimte. In de auto is dat de kofferbak en in het vliegtuig de laadruimte of het handbagage vak. Daarna is het goed om vast te stellen op wat voor soort vakantie je gaat. Ga je op een actieve vakantie of een relax vakantie? Ga je bijvoorbeeld naar de bergen of naar een stad?

Waarom een buggy mee op reis?

Of je nou op reis gaat met de auto of met het vliegtuig, een buggy is vanzelfsprekend groter dan een draagzak en neemt daardoor ook meer ruimte in beslag. Tegenwoordig zijn er erg compacte buggy’s die klein opvouwbaar zijn. Er zijn zelfs speciale buggy’s die ontworpen zijn om mee te reizen. Zo heb je bijvoorbeeld de Nuna TRVL, Joolz Aer of Babyzen Yoyo2 die bekend staan om hen compactheid en zijn uitermate geschikt om mee te reizen.

Het grote voordeel van een buggy mee op reis is het gemak. Je hoeft op die manier niet jouw kindje constant te tillen, wat soms letterlijk een zware last kan zijn. De buggy is vooral handig in steden. Tijdens een stedentrip loop je al snel meer dan 10.000 stappen op een dag en het hebben van een buggy is daarom enorm praktisch. Ga je bijvoorbeeld naar het strand of naar de bergen, dan is een buggy wellicht wat minder praktisch. Tijdens onze laatste vakanties, hebben wij er altijd voor gekozen om een buggy mee te nemen. Wij hebben zelf de Joolz Aer daar voor aangeschaft, zodat deze niet al te veel ruimte in zowel auto als vliegtuig in neemt. Deze buggy is geschikt om mee te nemen als handbagage, zodat je niet hoeft te wachten bij de bagage banden. We hebben hiervoor ook een handige lijst met de beste buggy’s voor in het vliegtuig samen gesteld. Het voordeel van het meenemen is dat je jouw kindje niet constant hoeft te tillen en de kleine ook kan genieten van vakantie en tussendoor gemakkelijk een slaapje kan doen. Ook is het fijn als je ergens gaat lunchen of dineren, dat je gemakkelijk de buggy kan gebruiken als stoeltje of voor een powernap.

Waarom een draagzak mee op reis?

Tegenwoordig heb je veel verschillende draagzakken, van eenvoudige draagdoeken tot enorm uitgebreide en soms overbodig grote draagzakken. De draagzak is een comfortabel vervoersmiddel voor jouw kleintje. Lekker dicht bij papa of mama en de perfecte plek voor een slaapje. Het grote voordeel van de draagzaak op reis is overduidelijk het gewicht en de afmeting van de draagzak zelf. Wij hebben zelf de ByKay Click draagzak die je kan gebruiken tot ongeveer 18 kilo (tot ongeveer 2 jaar oud). Dit is een vrij eenvoudige draagzak, maar is zeer gemakkelijk mee te nemen in bijvoorbeeld onze koffer of tas.

Het voordeel van een een draagzaak mee op reis is het gemak. De draagzak zelf neem je gemakkelijk mee op reis en ook op bestemming neem je deze bijvoorbeeld gemakkelijk mee in je eigen rugzak.

Zoals we al in de titel aangaven, kan je het beste een buggy of draagzak mee op reis? Door onze positieve ervaringen met beiden… waarom niet op vakantie met zowel een buggy als draagzak! De afgelopen vakanties hebben wij altijd beide meegenomen. We kunnen het gemak van een buggy echt niet missen, maar vinden het ook fijn als we bijvoorbeeld wat actiefs gaan doen, om de draagzaak te gebruiken.

BannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.