Easywalker buggy review

Easywalker viert dit jaar alweer zijn 30e verjaardag en is een veel bekeken en verkochte buggy. Het leek ons dan ook hoog tijd om een review te schrijven over de Easywalker buggy. In deze Easywalker buggy review gaan we wat breder in op het merk en algemene ervaringen in plaats van gedetailleerd in te zoomen op bijvoorbeeld de Easy Walker Mini Go, Easywalker Miley of Easywalker Jackey. Wel zetten we de meest belangrijke verschillen tussen deze buggy’s naast elkaar, zodat vergelijken wat makkelijker wordt. De Easywalker Mini GO hebben wij in ieder geval alvast in ons overzicht van beste compacte buggy’s gezet!

Waar veel buggy merken zich tegenwoordig positioneren met termen als compact, lichtgewicht en geschikt om mee te reizen is dat bij Easywalker niet anders. Ook Easywalker probeert de jonge en moderne stadse ouder aan te spreken. Easywalker is 30 jaar geleden opgericht in Amsterdam en heeft door de jaren heen verschillende kinderwagens en buggy’s uitgebracht. Zo is bijvoorbeeld de Easywalker Harvey kinderwagen in 2018 uitgeroepen tot ‘Beste koop’ door de Consumentenbond. De Easywalker buggy’s zijn te gebruiken vanaf 6 maanden en tot 22kg. Wat wij persoonlijk top vinden aan Easywalker, is dat de stof gemaakt is van gerecyclede plastic PET flessen.

De Jackey is onze favoriete Easywalker buggy

De Easywalker Jackey is onze favoriete buggy en dat is niet zonder reden. De Easywalker Jackey weegt slechts 7.5kg en kan je gebruiken tot je kind 22kg is. De Jackey buggy klap je in één beweging gemakkelijk in door middel van de handige knop, waarna er een kleine buggy ter grootte van handbagage achter blijft. De Easywalker Jackey beschikt over een ligstand en een 5-punts veiligheidsgordel. Van alle Easywalker buggy’s is dit onze favoriet doordat de buggy zo klein opvouwt.

De Easywalker buggy is gemakkelijk in te klappen en vouwt klein op

Zoals we in de introductie al opmerkte, positioneert Easywalker zich ook als ‘de buggy’ om mee te reizen. Hoe je dat terug ziet in de buggy, is bijvoorbeeld het gemak waarmee je de buggy inklapt en hoe klein de buggy opvouwt (ingeklapte afmeting: lengte 58 cm, breedte 44 cm, hoogte 26 cm) De buggy vouw je namelijk gemakkelijk met 1 druk op de knop in.

Waar het inklappen van de buggy enorm soepel gaat, kan het uitklappen van de buggy nog wat verbetering gebruiken. Zo heeft de Easywalker buggy namelijk een extra hendeltje / clip waar de buggy mee bij elkaar blijft zitten. Deze moet je dus eerst los halen, voordat je de buggy kan uitklappen. Tegenover andere buggy’s, waar je letterlijk met 1 knop de buggy uit klapt, is dat bij de Easywalker buggy dus niet het geval. Nu vinden wij dat niet een super storend punt, maar wel het noemen waard.

Easywalker buggy’s zijn ook geschikt voor langere ouders

De meeste compacte en klein opvouwbare buggy’s, zijn vaak niet gebruiksvriendelijk en comfortabel voor langere ouders. Dit komt door het compacte design, waar de duwstang vaak net even te laag is. Als Nederlands merk heeft Easywalker daar gelukkig over nagedacht. De duwstang is namelijk op een comfortabele hoogte voor langere ouders. Ben je dus bijvoorbeeld 185cm lang, dan zal deze Easywalker buggy ook voor jou comfortabel aanvoelen.

Zit en rijcomfort zijn verbeterpuntjes aan de Easywalker buggy

Als je een nieuwe buggy aanschaft, koop je die natuurlijk niet alleen voor het compacte design. Het belangrijkste van een buggy is en blijft het zitcomfort en rijcomfort. Daarmee bedoelen we, zit je kindje wel lekker comfortabel in de buggy en kan jij gemakkelijk de buggy rond rijden. Om onze mening te onderbouwen, hebben we nog wat meer research gedaan bij andere ouders en enorm veel reviews gelezen en we zijn niet de enige hierin. Hit zitcomfort van de Easywalker kan verbetering gebruiken. De huidige zitting is wat onderuit gezakt, waardoor jouw kindje niet helemaal rechtop kan zitten. Het lijkt er op of de huidige ‘zit stand’ tussen een rechtop stand en ligstand zit.

Het rijcomfort kan naast het zitcomfort ook verbetering gebruiken. Dit komt voornamelijk door de wat kleine wieltjes. We snappen dat kleinere wieltjes noodzakelijk zijn om de buggy compact te houden, maar er is hierdoor ingeleverd op het rijcomfort. De kleine wieltjes blijven namelijk nog wel eens haken achter steentjes of de stoep. Ben je bijvoorbeeld in een oudere stad met vele kleine klinkertjes, dan rijden de Easywalker buggy’s niet heel aangenaam. Als je buggy of kinderwagen vast loopt, gebruik je normaal gesproken de onderstang om deze omhoog te krikken. Nu is dat bij Easywalker niet mogelijk, want die heeft geen onderstand. Loopt je buggy dus vast, moet je echt wikken om deze weer goed op de weg te krijgen. Nu is dit vooral een probleem bij oudere steden. Woon je in een moderne stad met beton of asfalt wegen is dit een veel minder groot probleem. De wendbaarheid van de buggy is wel helemaal in orde.

Zoals we in de introductie aangaven, zijn wij niet specifiek in gegaan op een bepaalde type Easywalker buggy. Hieronder kan je de verschillende tussen de Easywalker Miley, Easywalker Jackey en Easywalker MINI GO buggy vinden.

Easywalker Miley2Easywalker JackeyEasywalker Mini Go
Afmeting ingeklaptLengte 58 cm, breedte 44 cm, hoogte 26 cmLengte 56 cm, breedte 47 cm, hoogte 26 cmLengte: 58 cm, Breedte: 44 cm, Hoogte: 26 cm
Afmeting uitgeklaptLengte 80 cm, breedte 47 cm, hoogte 105 cmLengte: 79 cm, 44 cm, Hoogte: 105 cm
Gewicht buggy7kg7.5kg7kg
Te gebruiken tot 22kg22kg11kg

Alle buggy’s van Easywalker op een rijtje