Novi Baby Buggy Review

Novi Baby is nog zo’n typisch Nederlands merk, goed ontworpen en gemaakt van mooie materialen. Als je een Novi Baby buggy wilt gaan kopen, is het goed om vooraf wat research te doen en te vergelijken met andere buggy’s. In deze review bekijken we de Novi Baby Buggy en vergelijken we deze buggy met een aantal andere buggy’s, zodat je een goed idee krijgt van de opties en verschillen. In dit geval kijken we naar de Novi Baby Sky en Novi Baby Travel Go Buggy.

De Novi Baby Buggy kan je gebruiken vanaf dat je kind ongeveer 6 maanden oud is, totdat je kind ongeveer 22-25kg weegt. Meestal is je kind dan ouder dan 4 jaar en dus prima in staat om zelf een langere periode te lopen. Je kan bij Novi Baby kiezen uit twee verschillende buggy’s, namelijk de Sky en de Travel Go. Er zit nogal een flink prijs verschil tussen de twee buggy’s, dus het leek ons goed om de buggy’s te vergelijken.

Verschil tussen de Novi Baby Sky en Novi Baby Travel Go Buggy

De buggy’s van Novi Baby zijn een aantrekkelijk geprijsd, maar een goed alternatief tegenover de wat duurdere merken. Je kan hierbij kiezen uit de Sky of de Travel Go buggy. Er is een duidelijk prijsverschil, want de Sky is ongeveer 75 euro duurder dan de Travel Go. Er is over de Travel Go weinig bekend en deze buggy wordt dan ook eigenlijk alleen nog maar aangeboden door Van Asten. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar de Sky buggy, want deze buggy is simpelweg sterker, biedt meer comfort, heeft een grotere zonnekap en boodschappenmand en klapt snel en compact in. De Travel Go Buggy is daarentegen wel goedkoper, maar dit zie je simpelweg ook terug in de materialen, hoe de buggy gebouwd is en hoe je kindje in de buggy zit. Ook heb je daarnaast minder opbergruimte onderin de buggy.

BuggyNovi Baby Sky Buggy
Te gebruiken vanaf-tot leeftijd6 maanden tot 4 jaar oud
Afmeting uitgeklapt104 x 43 cm
Afmeting ingeklapt55 x 40 x 25 cm
Gewicht van buggy8 kg
ZonnekapXXL Zonnekap
BoodschappenmandGrote boosdchappenmand
Snel en eenvoudig inklappenSnel in 3 seconden

De Novi Baby Buggy meenemen in het vliegtuig

We weten ondertussen dat veel ouders de Novi Baby buggy interessant vinden, omdat het een compacte buggy is. Voor veel ouders is het dus een interessante optie om mee te nemen in het vliegtuig. We hebben de buggy uitvoerig bekeken en daarnaast gekeken naar afmetingen die KLM, TUI, Transavia en Corendon toestaan als handbagage. We moeten dan tot de conclusie komen dat het net erop of eronder is. De ingeklapte afmeting van de Novi Baby Buggy is namelijk 55 x 40 x 25cm. De meeste vliegmaatschappijen handhaven een handbagage afmeting van 55 x 35 x 25 of 55 x 40 x 20. De Novi Buggy zit daar dus net boven. Het zal dus net aan de drukte op de vlucht liggen of het grondpersoneel bij de gate moeilijk doet of niet en je extra steng wordt gecontroleerd. Is dat niet het geval, dan zal de buggy waarschijnlijk prima mee kunnen als handbagage.

Zit de vlucht toch vol, dan wordt je buggy waarschijnlijk verwezen naar de rest van de ruimbagage. Om deze reden raden we dus wel aan om een transporttas erbij te kopen. Deze zit er standaard niet bij, dus het is wel zo handig om deze bij de hand te hebben, zodat je buggy goed beschermd is tijdens het reizen. Ook hebben wij een handig overzicht van buggy’s die binnen de afmetingen van handbagage vallen en waarmee je dus meer zekerheid hebt. Dat overzicht vindt je bij de beste buggy’s voor het vliegtuig.

Novi Baby Buggy actie bij Kruidvat

De Novi Baby Buggy is een poosje in de actie geweest bij de Kruidvat, waar je de Travel Go in de aanbieding kan kopen voor 99 euro. Momenteel is dat niet het geval. Je kan de Sky buggy daarentegen nog wel bij de Kruidvat kopen, maar je bent dan niet goedkoper uit dan bij elke andere winkel. De prijs voor de Sky buggy is dus exact hetzelfde als bij Kruidvat of bij bijvoorbeeld Van Asten. Veel ouders hebben nog de hoop dat er weer een actie aan komt, maar deze is momenteel niet aangekondigd en daar is dus niks over bekend.

Onze conclusie over de buggy van Novi Baby

De Novi Baby Buggy is een goed alternatief voor andere vaak duurdere buggy merken. Zeker de Novi Baby Sky buggy is een comfortabele en mooie buggy voor je kind. Met de verstelbare zitting, die je zowel in lig als zitstand kan instellen is de buggy geschikt voor kinderen van 6 maanden tot ongeveer 4 jaar oud. Als we dan toch een minpunt moeten opnoemen, dan is het dat de beugel voorop enkel kan worden losgehaald in ze geheel. Als je jullie kind dus uit de buggy wil halen, moet je de hele beugel los halen. Al met al is dat een klein puntje van kritiek, dus ons eindoordeel is absoluut positief.