...

De beste buggy's & duobuggy's

o.a. Babyzen, Hamilton & Maxi Cosi

Handige tips & weetjes over buggy's

Vanaf welke leeftijd kan een kind in een buggy?

Een vraag die veel ouders aan ons stellen is, vanaf welke leeftijd mag mijn kind eigenlijk in een buggy? Een buggy is één van de handigste manieren om je kindje te vervoeren. Vaak wordt gedacht dat een kinderwagen en een buggy hetzelfde zijn, maar dat is niet zo. Al meteen na de geboorte kun je een baby in een kinderwagen meenemen. Baby’s kunnen hierin liggen omdat de rug perfect ondersteund wordt, wat essentieel is voor hun ontwikkeling. Een buggy kun je pas op latere leeftijd gebruiken. Maar wanneer is dit precies? In deze blog vertellen we je meer over de leeftijd vanaf wanneer een kind in de buggy kan. .

Hoe oud is een kind dat in de buggy mag?

Een kind is niet per se gebonden aan een leeftijd voordat het voor het eerst in de buggy mag. Het belangrijkste is dat je kind zelfstandig kan zitten. Als je een jonge baby in een buggy zet, kan het zitten. Maar dat is wat anders dan zelfstandig gaan zitten. Zet je een baby die nog niet zelfstandig kan zitten in een buggy, dan kan dit leiden tot rugproblemen. Daarom wordt altijd aangeraden om je baby pas in de buggy te zetten als hij of zij zelfstandig kan zitten. Gemiddeld genomen gebeurt dit als je kind 8 maanden oud is. Nemen we het wat breder, dan zal je kind 6 – 10 maanden oud zijn als hij of zij klaar is om in de buggy te zitten. Als je een buggy gaat kopen zal je ook merken dat er bij de meeste buggy’s staat: buggy te gebruiken vanaf 6 maanden.

Het is belangrijk om het zitten in een buggy rustig aan op te bouwen. Zelfstandig zitten is al een hele stap. Dat betekent niet dat je kindje dan ook meteen hele dagen in de buggy kan zitten, bijvoorbeeld tijdens dagjes uit. Dit zul je eerst moeten opbouwen, want voor je kindje is dit alles nog compleet nieuw. Begin daarom eens met je kind in de buggy zetten tijdens een wandeling. Vanuit daar bouw je verder totdat het voor je kindje geen probleem meer is om voor langere tijd achter elkaar in de buggy te zitten.

Een kinderwagen vanaf 0 maanden een een buggy vanaf 6 maanden

Vaak worden kinderwagens en buggy’s met elkaar verward. In één van onze andere blogs hebben we je al uitgelegd wat het verschil precies is tussen een kinderwagen en een buggy. Kort gesteld zijn kinderwagens bedoeld voor jonge baby’s tot 6 – 8 maanden. Een kinderwagen is voorzien van een draagmand die de rug van de baby optimaal ondersteund. Baby’s kunnen immers nog niet zitten, alleen liggen. Pas als zelfstandig zitten mogelijk is, kun je jouw kindje in een buggy plaatsen. Kinderwagens zijn meestal groter en zwaarder, terwijl buggy’s wat lichter en compacter zijn. Bovendien kun je een buggy eenvoudiger manoeuvreren. 

Zitten en liggen in de buggy

Over het algemeen is een buggy bedoeld om in te zetten. De meeste buggy’s zijn verstelbaar, zodat je er altijd voor kan zorgen dat je kind comfortabel hierin zit. Daarnaast heb je bij verschillende buggy merken de mogelijkheid om de buggy in de ligstand te zetten. Dit is ideaal voor jonge kinderen, aangezien zij tijdens dagjes uit vaak nog de behoefte hebben om eventjes een slaapje te doen. Is het bij een buggy mogelijk om deze in een ligstand te zetten, dan heb je dus extra flexibiliteit en is het gemakkelijker om je kind deze mogelijkheid te bieden. Overigens zijn er ook genoeg kinderen die het geen probleem vinden om in de zitstand in slaap te vallen. 

De buggy verhoogt je mobiliteit

Mocht je een jonge baby hebben, dan is het natuurlijk mogelijk om voor langere dagjes uit een kinderwagen mee te nemen. Maar het is meestal de vraag of je als jonge ouder jouw kindje wilt blootstellen aan al die drukte en prikkels. Daarom is het goed mogelijk dat het voor jonge ouders alweer een tijdje geleden is dat ze er op uit zijn geweest. Een buggy maakt dit weer mogelijk vanaf het moment dat een kind zelfstandig kan gaan zitten. Je kunt een buggy gemakkelijker manoeuvreren, wat de algehele mobiliteit verbetert. Je kunt er weer op uit, van een dagje naar een pretpark tot aan een vakantie. Dat maakt de buggy mogelijk.

Hoe vind ik de juiste buggy voor mijn kind?

Al op relatief jonge leeftijd zal je kind geschikt zijn voor de buggy. Gemiddeld genomen maken kinderen gebruik van een buggy tot en met hun vierde levensjaar, alhoewel dit natuurlijk per kind kan verschillen. Het is daarom belangrijk om te beschikken over de juiste buggy waar je jaren mee vooruit kan. Op deze blog vind je genoeg inspiratie, waarbij we je onder meer vertellen waar je op moet letten bij de aankoop van je buggy. Kijk gerust eens rond op onze blog en doe inspiratie op.

Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.