...

De beste buggy's & duobuggy's

o.a. Babyzen, Hamilton & Maxi Cosi

Handige tips & weetjes over buggy's

Vanaf welke leeftijd kan een kind in een buggy?

Een vraag die veel ouders aan ons stellen is, vanaf welke leeftijd mag mijn kind eigenlijk in een buggy? Een buggy is één van de handigste manieren om je kindje te vervoeren. Vaak wordt gedacht dat een kinderwagen en een buggy hetzelfde zijn, maar dat is niet zo. Al meteen na de geboorte kun je een baby in een kinderwagen meenemen. Baby’s kunnen hierin liggen omdat de rug perfect ondersteund wordt, wat essentieel is voor hun ontwikkeling. Een buggy kun je pas op latere leeftijd gebruiken. Mocht je op zoek zijn naar de beste buggy, bekijk dan vooral onze handige lijstjes.

Hoe oud is een kind dat in de buggy mag?

Een kind is niet per se gebonden aan een leeftijd voordat het voor het eerst in de buggy mag. Het belangrijkste is dat je kind zelfstandig kan zitten. Als je een jonge baby in een buggy zet, kan het zitten. Maar dat is wat anders dan zelfstandig gaan zitten. Zet je een baby die nog niet zelfstandig kan zitten in een buggy, dan kan dit leiden tot rugproblemen. Daarom wordt altijd aangeraden om je baby pas in de buggy te zetten als hij of zij zelfstandig kan zitten. Gemiddeld genomen gebeurt dit als je kind 8 maanden oud is. Nemen we het wat breder, dan zal je kind 6 – 10 maanden oud zijn als hij of zij klaar is om in de buggy te zitten. Als je een buggy gaat kopen zal je ook merken dat er bij de meeste buggy’s staat: buggy te gebruiken vanaf 6 maanden.

Het is belangrijk om het zitten in een buggy rustig aan op te bouwen. Zelfstandig zitten is al een hele stap. Dat betekent niet dat je kindje dan ook meteen hele dagen in de buggy kan zitten, bijvoorbeeld tijdens dagjes uit. Dit zul je eerst moeten opbouwen, want voor je kindje is dit alles nog compleet nieuw. Begin daarom eens met je kind in de buggy zetten tijdens een wandeling. Vanuit daar bouw je verder totdat het voor je kindje geen probleem meer is om voor langere tijd achter elkaar in de buggy te zitten.

Vanaf wanneer mag een baby in een buggy?\

wanneer baby in buggy

Vaak worden kinderwagens en buggy’s met elkaar verward. In één van onze andere blogs hebben we je al uitgelegd wat het verschil precies is tussen een kinderwagen en een buggy. Kort gesteld zijn kinderwagens bedoeld voor jonge baby’s tot 6 – 8 maanden. Een kinderwagen is voorzien van een draagmand die de rug van de baby optimaal ondersteund. Baby’s kunnen immers nog niet zitten, alleen liggen. Pas als zelfstandig zitten mogelijk is, kun je jouw kindje in een buggy plaatsen. Kinderwagens zijn meestal groter en zwaarder, terwijl buggy’s wat lichter en compacter zijn. Bovendien kun je een buggy eenvoudiger manoeuvreren. Soms is het ook wel fijn om de kinderwagen mee te nemen, zodat jullie kindje een lekker middagdutje in de kinderwagen kan doen. Bij de buggy ben je natuurlijk al sneller geneigd om het kindje zittend te laten slapen, wat niet helemaal ideaal is.

Zitten en liggen in de buggy

Over het algemeen is een buggy bedoeld om in te zetten. De meeste buggy’s zijn verstelbaar, zodat je er altijd voor kan zorgen dat je kind comfortabel hierin zit. Daarnaast heb je bij verschillende buggy merken de mogelijkheid om de buggy in de ligstand te zetten. Dit is ideaal voor jonge kinderen, aangezien zij tijdens dagjes uit vaak nog de behoefte hebben om eventjes een slaapje te doen. Is het bij een buggy mogelijk om deze in een ligstand te zetten, dan heb je dus extra flexibiliteit en is het gemakkelijker om je kind deze mogelijkheid te bieden. Overigens zijn er ook genoeg kinderen die het geen probleem vinden om in de zitstand in slaap te vallen. Een ligstand is meestal een rits die je in de buggy vindt. Je kan deze dan open ritsen, zodat de rugleuning wat meer naar achter valt en je kindje dus wat vlakker ligt. Wel is het goed om er rekening mee te houden dat je kind nooit helemaal vlak ligt zoals in een kinderwagen.

Hoe vind ik de juiste buggy voor mijn kind?

Een buggy gebruik je een flinke tijd, namelijk tot je kind ongeveer 3 tot 4 jaar oud is. Het is daarom belangrijk om een goede buggy uit te kiezen. Ook is het slim om vooraf te bedenken waarvoor je de buggy wil gebruiken. Is het bijvoorbeeld meer voor gebruik in de buurt, of ga je de buggy ook meenemen op reis en heb je eerder een compacte buggy nodig? Wij kozen zelf uiteindelijk voor de Joolz Aer buggy en daar ging flink wat research aan voor af. Wij zijn uiteindelijk ook gebleven bij het merk waar onze kinderwagen van was. Zelf vonden we het namelijk wel zo fijn dat je weet wat je koopt. De kwaliteit is goed, de buggy loopt fijn en onze kleine man zit er in als een koning.

BannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.