...

De beste buggy's & duobuggy's

o.a. Babyzen, Hamilton & Maxi Cosi

Handige tips & weetjes over buggy's

Beste Koelstra buggy – top 3

De Koelstra buggy.. nog zo’n op en top Nederlands baby merk! Nederland staat absoluut bovenaan de top lijsten als het gaat om de verschillende baby merken. Zeker als het gaat om buggy’s, dan is Nederland met Joolz, Bugaboo, Easywalker en dus ook Koelstra een echte wereldspeler. Naast dat Koelstra ook wipstoeltjes en campingbedjes maakt, zijn het vooral de buggy’s waar het om draait. Hoog tijd om dus ook eens wat beter te kijken naar de Koelstra buggy. Als je een Koelstra buggy wilt gaan kopen, dan heb je de keuze uit een aantal modellen, namelijk de Koelstra Gen, Koelstra Re-Act en de Koelstra Simba. Waar de eerste 2 wat luxere varianten zijn, is de Simba een super eenvoudige paraplu buggy.

Dit zijn de verschillen tussen de Koelstra buggy’s

Het grootste verschil tussen de Koelstra buggy’s, is vooral zichtbaar tussen de Gen en React tegenover de Simba. Waar de Simba een eenvoudige paraplu buggy is, die je gemakkelijk plat inklapt, zijn de Gen en React juist meer premium buggy’s. De Gen en React zijn dus ook geen paraplu buggy’s, maar zogenaamde compacte buggy’s.

BuggyKoelstra GenKoelstra Re-ActKoelstra Simba
Leeftijd6 maanden tot 4 jaar6 maanden tot 4 jaar6 maanden tot 2,5 – 3 jaar
Gewicht buggy6,7 kg8.1 kg7.2 kg
Afmeting uitgeklapt82,5 x 48 x 100cm108 x 85 x 51,5cm76 x 47 x 109 cm
Afmeting ingeklapt26,5 x 48 x 60cm55 x 51,5 x 32,5cm106 x 26 x 30 cm
Veiligheidsgordel5-puntsgordel5-puntsgordel5-puntsgordel
Geschikt als handbagage vliegtuigJaNeeNee

De Koelstra Simba is één van de meest populaire paraplu buggy’s

Bij het uitkiezen van een Koelstra buggy, heb je tegenwoordig de keuze uit twee soorten – namelijk de compacte buggy en de paraplu buggy. De compacte buggy klap je in zoals een kinderwagen, waardoor er een pakketje overblijft van rond de 50 x 50 x 30cm. Een paraplu buggy daarentegen kan je niet volledig inklappen. Een paraplu buggy blijft dus altijd de volledige lengte aanhouden van meer dan 100cm. Mocht je de buggy gaan gebruiken voor op reis, is het dus goed om te kijken waar je voorkeur ligt.

De Koelstra Simba is een eenvoudige buggy, die je kan gebruiken vanaf 6 maanden, totdat je kind ongeveer 2,5 – 3 jaar oud is. Deze buggy weegt 7.2kg en heeft een uitgeklapte afmeting van 109 x 76 x 47cm. Deze buggy wordt vooral goed beoordeeld om de eenvoudig, het gemak van inklappen en de prijs. Je zult wellicht denken dat deze paraplu buggy een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld de Gen, maar dat is niet waar. De Koelstra Gen heeft een vrijwel gelijke prijs als de Simba, dus onze voorkeur gaat vooral naar de Gen uit.

De Koelstra Gen en Koelstra React zijn de premium modellen van Koelstra

Waar de Simba een eenvoudig model buggy is, zijn de Gen en React meer moderne en premium compacte buggy’s. Deze buggy’s kan je dan ook gebruiken voor bijvoorbeeld op reis in de auto of tijdens een reis met het vliegtuig. De Gen en React kan je inklappen, waardoor er een klein pakketje over blijft. Ook deze buggy’s zijn van licht gewicht en vooral de Gen weegt slechts 6.7kg. De Gen wordt dan ook vooral aangeraden om het lichte gewicht en het gemak van in- en uitklappen.

De Koelstra buggy is een twijfelgeval als handbagage in het vliegtuig

Een kleine uitdaging is dat je de Koelstra buggy’s wellicht niet mee kunt nemen als handbagage in het vliegtuig, vooral als de vliegtuigmaatschappij moeilijk doet. De afmeting van handbagage bij de KLM is 55 x 35 x 23cm en de Koelstra Gen valt daar buiten met een ingeklapte afmeting van 60 x 35 x 25cm. Dit gaat om centimeters, maar we vinden het wel goed om dit duidelijk te vermelden. Zeker bij zomerdrukte en volle vluchten, kunnen KLM, Transavia en TUI nog wel eens moeilijk doen. Het zou dus best eens kunnen dat je buggy naar het ruim wordt verwezen. Om deze reden is het slim om een goede reistas te gebruiken, zodat je zeker weet dat je buggy goed beschermd blijft. Als je er wel zeker van wilt zijn dat je buggy in de handbagage afmetingen past, dan kan je beter kiezen voor de Joolz Aer, Yoyo2 of GB Pockit.

Over Tim en Buggy’s.nl

BannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.