...

De beste buggy's & duobuggy's

o.a. Babyzen, Hamilton & Maxi Cosi

Handige tips & weetjes over buggy's

Buggy met grote wielen

Een buggy met grote wielen kan vooral erg handig zijn op een ruigere ondergrond zoals oude straatjes, of juist op bospaden. Tegenwoordig zijn de meeste buggy’s juist zo ontworpen om zo klein en compact mogelijk te zijn. Om deze reden zijn ook vaak de wieltjes van de buggy vrij klein. Als we kijken naar ons overzicht met de beste buggy, dan zijn er ook weinig buggy’s die over echt grote wieltjes beschikken. Niet alle ouders zijn hier een grote voorstanden van, dus we kunnen ons daarom voorstellen dat je liever kijkt naar een all terrain buggy. Deze buggy’s hebben grotere wielen en zijn dus beter geschikt op een onregelmatige ondergrond. We hebben de beste buggy met grote wielen op een rijtje gezet.

Hier moet je op letten als je een buggy met grote wielen gaat kopen

Als je juist een buggy wilt gaan kopen met grotere wielen, dan kom je al snel voor een aantal keuzes te staan. Het is daarom goed om te letten op de volgende punten, voordat je een keuze maakt en een buggy aanschaft.

  1. Afmeting van de wielen: zelfs binnen dit type buggy’s heb je de keuze uit verschillende grootte in wielen. Zo zijn er buggy’s met iets grotere wielen, of juist buggy’s met erg grote wielen. Afhankelijk waarvoor je de buggy wilt gaan gebruiken, is het goed om vooraf te bedenken of je een slag groter al voldoende is, of dat je echt grotere wielen belangrijk vind. Hardloop buggy’s en kinderwagens beschikken bijvoorbeeld over erg grote wielen, waardoor deze makkelijk over de weg ‘glijden’.
  2. Drie of vier wielen: Bij het uitzoeken van een all terrain buggy, kan je kiezen voor een buggy met drie of vier wielen. De buggy’s met drie wielen beschikken vaak over erg grote wielen, waardoor ze uitermate geschikt zijn alle soorten ondergronden. De buggy’s met vier wielen daarentegen zijn vaak wat kleiner. Je kan overigens ook kiezen voor bijvoorbeeld de GB QBit+ All terrain buggy. Deze buggy heeft niet 4, maar zelfs 8 wieltjes. Het formaat van het wieltje is relatief klein, maar doordat je aan elke kant 2 wieltjes hebt, heeft de buggy een goede balans en is goed te gebruiken op allerlei soorten ondergronden.
  3. Lucht gevulde of massieve banden: De meeste buggy’s beschikken over massieve banden, waardoor je geen kans hebt op een lekke band. Hoe groter de wielen en afhankelijk va het merk en type, kan het zo zijn dat de wielen gevuld zijn met lucht. Naast dat je de wielen dan af en toe moet oppompen, heb je ook kans op een lekke band. In dit geval raden we aan altijd voor massieve banden te kiezen.

We gaven het al kort in de introductie aan, de meeste buggy’s hebben tegenwoordig juist steeds kleinere wieltjes, omdat ouders een compacte buggy willen hebben. Waar de kleine buggy’s handig zijn om mee te nemen in de kofferbak of op reis, is dat bij een buggy met grote wielen wat lastiger. Het is dus goed om dit ook mee te nemen in je keuze, want met een buggy waar de wielen groter van zijn, ben je wat minder flexibel qua vervoer.

Een goed alternatief is om te kiezen voor een hardloop kinderwagen

Als je een buggy zoekt met écht grote wielen, dan is het slim om te kiezen voor een hardloop kinderwagen. Deze kinderwagens zijn namelijk ontworpen om mee te hardlopen, waardoor de wielen extra groot zijn. Het effect van deze grote wielen is dat deze kinderwagens enorm soepel duwen en rijden, zodat je geen last hebt van een hobbelige ondergrond. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Hauck Runner kinderwagen, wat een goed alternatief kan zijn voor de eerder genoemde buggy’s.

De Deryan XP buggy is onze aanrader met grote wielen

De Deryan XP buggy beschikt over extra grote wielen achter. Ook de voorwielen zijn groter dan je gewend bent van andere buggy merken. Het voordeel hiervan is dat je gemakkelijk deze buggy gebruikt op verschillende ondergronden. Bekijk vooral ook eens de website van Deryan zelf, waar dan kan je alle specificaties vinden. Je kan deze buggy gebruiken tot dat je kind 4 jaar oud is of tot een gewicht van 25kg.

BannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.