...

De beste buggy's & duobuggy's

o.a. Babyzen, Hamilton & Maxi Cosi

Handige tips & weetjes over buggy's

Onze favoriete paraplu buggy

Als je een buggy gaat kopen heb je de keuze uit verschillende soorten buggy’s. Zo kan je kiezen voor buggy’s die juist geschikt zijn als reisbuggy, of juist een buggy die je op de fiets kan gebruiken. Een paraplu buggy kan je in beide situaties gebruiken en is een goedkoop alternatief voor de vaak dure compacte buggy. De naam dankt deze buggy aan de manier van inklappen. Ook doen de handvaten een beetje denken aan een paraplu.

Wat is het verschil tussen een plooibuggy en een paraplu buggy model?

Als we paraplu buggy opnoemen, gaat er wellicht niet meteen een belletje rinkelen. Maar zodra je een afbeelding ziet van zo’n buggy, zal je deze vast nog herkennen uit je eigen kindertijd. Dit soort buggy is namelijk al jaren een vertrouwd vervoersmiddel voor vele ouders en kinderen. De laatste jaren is er daarentegen een echte inhaalslag gemaakt als het op buggy’s aan komt. Merken zoals Joolz, Easywalker en Nuna proberen vaak zo klein, compact en licht mogelijke plooibuggy’s te ontwikkelen, waardoor dit type buggy soms een beetje vergeten wordt. Eigenlijk is dat een beetje oneerlijk, want een paraplu buggy is nog steeds een erg goede en vooral aantrekkelijk geprijsde optie!

Het verschil tussen deze buggy’s zit voornamelijk in de manier van inklappen. Waar de Joolz Aer bijvoorbeeld volledig inklapt op meerdere punten (zoals de meeste kinderwagens), is dat bij deze buggy niet zo. Een paraplu buggy klap je namelijk plat en niet volledig in. Je eindigt dus met een langwerpig pakketje, waar het bij de compacte buggy’s vaak een kleiner en compacter pakketje is.

Een paraplu buggy is ideaal om te gebruiken op de fiets

Één van de redenen waarom veel ouders toch nog steeds voor dit type buggy kiezen, is omdat je deze makkelijk mee kan nemen op de fiets. Waar de kleine buggy’s handig zijn om mee te reizen in het vliegtuig of in de auto, is de paraplu buggy dat voornamelijk op de fiets. Je kan namelijk een handige buggy drager kopen, waardoor je de buggy aan de zijkant van je snelbinder vast kan klikken. Wij hebben een poosje de Preaetal Plus buggy gebruikt, wat ideaal was om voornamelijk thuis te gebruiken. Wij hebben zelf ook de Joolz Aer buggy, maar deze vinden wij totaal onhandig om mee te nemen op de fiets. Je krijgt er wel een tas en band bij geleverd, maar een paraplu buggy klik je veel makkelijker op je fiets vast. Waar buggy’s van Joolz, Nuna, Goodbaby fijn zijn voor het vliegtuig, is deze soort buggy’s dat voor thuisgebruik.

Dit zijn onze favoriete en de beste paraplu buggy

We gaven het al een beetje weg hierboven, maar wij zijn best wel fan van de Prenatal Plus buggy. Deze eenvoudige Prenatal Paraplu buggy is gemakkelijk te gebruiken, maar toch stevig en sterk. De buggy beschikt over verschillende standen en anti lek wieltjes. Wij hebben de buggy in het zwart, wat het geen ouderwets uiterlijk geeft maar juist modern maakt. Naast deze buggy vinden wij deze alternatieven ook erg goed en dat komt voornamelijk door de combinatie van kwaliteit en prijs.

Ook de Koelstra Simba buggy is een goed alternatief als je op zoek bent naar een simpele maar comfortabele en gebruiksvriendelijke buggy. Deze Koelstra buggy is dan ook een veel verkochte paraplu buggy.

Dit is waarom je wel of niet moet kiezen voor een paraplu buggy

Als je twijfelt tussen een paraplu buggy of een ander soort buggy, is het goed om jezelf af te vragen waarvoor je de buggy wilt gaan gebruiken. Wij raden aan om dit type buggy voornamelijk te gebruiken voor thuis gebruik of als je met de auto op vakantie gaat. Zelf vind ik de compacte buggy voor het vliegtuig veel fijner, want die kan je gewoon in de handbagage bakken plaatsen. Een paraplu buggy moet je daarentegen altijd weer inchecken of bij de gate afgeven. Je kan dus het beste kiezen voor een dit soort buggy als je:

  1. De buggy op de fiets wil gaan gebruiken
  2. Je de buggy voornamelijk thuis gebruikt
  3. Het niet uitmaakt dat de buggy bij inklappen niet compact maar lang blijft (vaak minimaal 100cm)
  4. Je op zoek bent naar een lichtgewicht buggy (deze buggy’s wegen meestal rond de 7kg)
BannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.