...

De beste buggy's & duobuggy's

o.a. Babyzen, Hamilton & Maxi Cosi

Handige tips & weetjes over buggy's

Buggy voor lange mensen

Een buggy voor lange mensen is niet voor iedereen noodzakelijk, maar haast een ‘must’ als je lang bent. Ook ikzelf heb dit probleem ervaren, waar ik met 1.92m toch kan zeggen dat ik een stukje langer dan gemiddeld ben. De meeste buggy’s zijn dan ook tussen de 95 en 105cm hoog. Als je lang bent is wellicht niet het eerst wat in je op komt, om daar ook rekening mee te houden met het kopen van een buggy.

Juist als je lang bent, is het belangrijk om te kijken naar de hoogte van een buggy. Het is namelijk enorm belangrijk dat je in een goede houding achter de buggy loopt. Als de buggy te laag is, loop je namelijk wat krom achter de buggy wat rugpijn kan geven. Zeker als je lange wandelingen gaat maken met de buggy, is het fijn om een buggy te hebben die comfortabel loopt. Niets is zo vervelend dat je als lange ouder voorover gebukt achter de buggy loopt. Het is vervelend voor je rug en nek en je wilt juist genieten van een buggy. Zelf was ik ook sceptisch, want een “buggy voor lange mensen”, bestaat dat eigenlijk wel? Maar niets is minder waar. Onderstaande buggy’s zijn ideaal voor lange mensen, omdat de duwstang hoger is dan 102cm of verstelbaar is.

Beste buggy voor lange mensen met verstelbare duwstang

Als je wat langer bent en een buggy gaat kopen, heb je de keuze uit een buggy met of zonder verstelbare duwstang. Een verstelbare duwstang is ideaal, want zo kan je de buggy zowel voor lange ouders als minder lange ouders gebruiken. Is je partner bijvoorbeeld wat langer en jij juist wat kleiner, dan is een buggy met verstelbare duwstang een goede optie.

Joie Litetrax 4
Beste keuze

De Joie Litetrax 4 buggy is de beste buggy voor als je op zoek bent naar een buggy met verstelbare duwstang. Deze Litetrax buggy kan je namelijk verstellen tot een hoogte van 103cm. Ideaal dus als één van de ouders lang is, maar de ander bijvoorbeeld wat kleiner. Zo heb je allebei het comfort van een buggy op de juiste hoogte. De buggy gebruik je nadat je kindje zelfstandig kan zitten tot ongeveer 15 kilo.

Nu te koop bij:

bol.com

Joie Tourist Eclipse Buggy

Deze lichtgewicht buggy (slechts 6kg) beschikt over een verstelbare duwstang die je kan verhogen tot wel 106cm. Ideaal dus voor de extra lange ouders onder ons. De Joie buggy's kan je daarnaast ook perfect samen gebruiken met de autostoeltjes van Joie. Ook deze Joie Tourist buggy gebruik je vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten tot je kind ongeveer 15kg is.

Nu te koop bij:

bol.com

Beste buggy voor lange mensen zonder verstelbare duwstang

Toch kan je er ook voor kiezen een buggy zonder verstelbare duwstang te kopen. Deze buggy’s hebben over het algemeen van zichzelf al een iets hogere duwstang. Dit komt er dus op neer dat de buggy zowel voor lange als minder lange ouders ideaal zijn om mee te lopen.

Qute Buggy Q-Compact Zwart

De Qute Q-Compact Buggy heeft geen vestelbare duwstang, maar heeft een hoogte van 106cm. Dit is een ideale hoogte voor als je lang bent. Qute positioneert deze buggy ook echt als zeer geschikt voor lange mensen. Deze buggy kan je gebruiken vanaf 6 maanden, totdat je kind ongeveer 22kg is.

Nu te koop bij:

bol.com

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor de Joolz Aer

Na ons eigen onderzoek en getest, hebben wij uiteindelijk gekozen voor de Joolz Aer. Dit was om twee redenen. Deze buggy klapt enorm klein in, maar heeft daarnaast een duwstang ter hoogte van 105,5cm. De combinatie van deze twee voordelen heeft ons over de streep gekocht om deze buggy te kopen. Lees hier onze uitgebreide Joolz Aer review.

Joolz – Aer+ Buggy – Delightful Grey
Onze keuze

De Joolz Aer+ buggy is een ergonomisch ontworpen stoel die enorm comfortabel is voor je kind om in te zetten. Wellicht is dit al genoeg reden voor je om voor dit model te kiezen, maar er is meer. De Joolz Aer kan namelijk super gemakkelijk uit- en ingeklapt worden. Dat scheelt je een hoop tijd en moeite. Bovendien is deze buggy uiterst compact als deze ingeklapt is. Dat zorgt er niet alleen voor dat deze buggy thuis weinig ruimte in beslag neemt, maar het maakt de Joolz Aer ook ideaal voor onderweg. Het lichte gewicht zorgt er voor dat je de buggy op je schouder kan dragen. De geringe omvang is tevens de reden dat deze Joolz Aer buggy mee mag in het vliegtuig. Deze buggy wordt inclusief regenhoes en reishoes met draagband geleverd, zodat je voorzien bent van optimaal gemak voor je kleintje.

Hier moet je op letten als je een buggy voor lange mensen koopt

Als je lang bent en een buggy gaat kopen, is er eigenlijk maar 1 ding waar je echt op moet letten en dat is het loop gemak. Zoals we hierboven al aankaartte, komt dat neer op de hoogte van de duwstang. Je kan er voor kiezen een buggy te kopen met een verstelbare duwstang, of er juist voor kiezen om een buggy te kopen met een hogere vaste duwstang. Een buggy voor lange mensen draait dus vooral om de hoogte van de duwstang, die toch wel rond de 105cm moet zitten voor ideaal duw en rijcomfort.

Als laatste is het een goed idee om te letten op de hoogte van de zitting van de buggy. Sommige buggy’s kunnen wel een hoge duwstang hebben, maar dan is de zitting van de buggy alsnog vrij laag. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Babyzen Yoyo buggy’s. Deze buggy’s hebben een duwstang ter hoogte van 105cm, maar het zitje is vrij laag. Voor echt lange ouders betekent dat je dus alsnog flink moet bukken om bij je kindje te komen. Dit laatste punt is geen absolute must, maar goed om in je achterhoofd te houden.

Over Tim en Buggy’s.nl

BannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.