5x de beste reisbuggy – voor het vliegtuig
Als ouders maken we al genoeg stress mee tijdens de reisvoorbereiding en daarom wil je op het vliegveld geen extra gedoe. Een buggy die geschikt is voor het vliegtuig biedt daarom uitkomst, want je kan deze buggy meenemen als handbagage in het vliegtuig. Het grootste voordeel van een reisbuggy, is dat ze erg compact opvouwen. Een buggy die geschikt is voor het vliegtuig, is dus ter grootte van een kleine koffer en past in de bagage vakken boven je hoofd. Ook kan je er natuurijk voor kiezen om deze kleine buggy’s mee te nemen op reis met de auto – dat is net zo ideaal!
De Joolz Aer+ is de opvolger van de Joolz Aer en is dé lichtgewicht buggy van Joolz. Deze buggy vouw je compact op, weegt slechts 6kg en kan je meenemen als handbagage in het vliegtuig. De buggy wordt geleverd met handige draagband en reistas. Lees ook onze Joolz Aer review.
Beste prijs bij:
De kleinste buggy ter wereld met een afmeting van 20 x 32 x 48cm! Met een gewicht van slechts 6kg, past deze buggy gemakkelijk de handbagage vakken van het vliegtuig of in de auto. Vergeleken met de Joolz Aer + scheelt dit in de breedte meer dan 10cm! Lees ook eens onze Cybex Libelle review.
Beste prijs bij:
De Babyzen Yoyo2 is wellicht wel de meeste bekende reisbuggy van het moment. Er wordt dan ook vaak bij de incheckbalie al gevraagd of het een "Yoyo" is, dan mag deze als handbagage mee. Met een afmeting van 52cm (L) x 44 (B) x 18 (H) en gewicht van 6kg is dit een perfecte reisbuggy. Lees ook onze Babyzen Yoyo2 review.
Beste prijs bij:
Of kies een alternatieve buggy om mee te reizen
Waar de bovenstaande uitgelichte buggy’s geschikt zijn om mee te nemen als handbagage en dus mee het vliegtuig in mogen, kan je natuurlijk ook voor kiezen om de buggy simpelweg in te checken. Dan hoef je geen dure reisbuggy te kopen, maar kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een eenvoudige paraplubuggy.
Alles wat je moet weten over reizen met een buggy..
Wat voor buggy mee in vliegtuig
Mocht je op reis gaan met het vliegtuig en een buggy mee willen nemen, is het goed om alvast na te denken, of je de buggy mee wil nemen als handbagage of dat je de buggy incheckt met de rest van je koffers. Op basis daarvan kan je bepalen wat voor soort buggy je het beste kopen kopen. Het is namelijk niet mogelijk om elk type buggy zomaar mee te nemen in het vliegtuig.
Als je op reis gaat met het vliegtuig, heb je een aantal opties wat betreft het meenemen van je buggy. Je kan er voor kiezen om je buggy mee te nemen in het vliegtuig, of deze vooraf af te geven bij of het inchecken of de gate. Hieronder kan je meer informatie vinden over de opties die je hebt en hoe je overweegt om een goede buggy te kopen.
Buggy mee in vliegtuig als handbagage
Niet alle buggy’s kan je zomaar meenemen als handbagage. Je dient namelijk rekening te houden met de afmeting van handbagage, waar je buggy ook aan moet voldoen. Voor de meeste vlieg maatschappijen is meestal 55 x 35 x 25 cm. Dit kan verschillen per maatschappij waar je mee vliegt, kijk dus vooraf goed na wat de regels zijn. Het voordeel van het meenemen van de buggy, is dat je niet hoeft te wachten op je buggy bij de bagage banden, als de rest van je bagage ook als handbagage mee is. Wel dien je rekening te houden dat als je ervoor kiest de buggy als handbagage mee te nemen, je niet nog een stuk handbagage zelf mee mag nemen (1 stuk handbagage per passagier). Hieronder vindt je een handig overzicht van een aantal grote airlines en de handbagage afmeting:
KLM buggy meenemen: BIJ KLM mag je gratis een buggy mee de cabine in nemen als deze kleiner is dan 15 x 30 x 100 cm. Is de buggy groter, dan wordt er standaard gevraagd om deze in te checken. Ook kan het zijn dat bij een volle cabine, de buggy alsnog wordt ingenomen bij de gate. Heb je een speciale reisbuggy die je mee kan nemen als handbagage, dan moet deze wel vallen binnen de handbagage afmetingen van 55 x 35 x 25 cm.
Transavia buggy meenemen: Bij Transavia mag je een buggy tot 10kg gratis meenemen, maar deze wordt direct ingenomen bij de gate. Heb je een buggy die voldoet aan de handbagage normen van: 55 x 35 x 25 cm, dan mag deze mee de cabine in.
TUI buggy meenemen: TUI is wat minder flexibel en de buggy van je kind kan niet mee als handbagage. Wel mag je gratis een buggy tot 10kg meenemen, maar deze moet je of inchecken of afgeven bij de gate. Bij TUI kan je dus helaas niet je buggy meenemen als handbagage.
EasyJet buggy meenemen: Bij Easyjet mag je altijd gratis een extra item meenemen, zoals een buggy. Wel is het zo dat je deze enkel in kan checken en dus niet mee de cabine in kan nemen.
Buggy vliegtuig vooraf inchecken
Een voordeel van het inchecken van je buggy als ruimbagage, is dat je daarna alle handen vrij hebt op het vliegveld. Je hoeft dus niet meer je buggy overal naar toe te slepen. Dit brengt ons ook gelijk bij het nadeel. Je beschikt niet meer over je buggy. Houdt hier dus rekening mee, mocht je kleintje nog niet goed of lang kunnen lopen. Waar je ook rekening mee dient te houden, is dat het veelal verplicht is om de buggy in een hoes te doen bij het inchecken. Mocht je voor één van bovenstaande buggy’s kiezen, worden deze dan ook veelal geleverd met een bijpassende hoes ter bescherming. Bij de meeste vliegmaatschappijen is het inchecken van een buggy gratis, maar kijk dit vooraf altijd goed na, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan. Als je de buggy incheckt, kan je deze later bij aankomst weer ophalen bij de bagagebanden.
Inklapbare buggy vliegtuig bij de gate afgeven
Het is natuurlijk ontzettend fijn, als je de buggy bij je kan houden tot aan de gate. Zo hoef je namelijk niet jouw kleintje het hele vliegveld over te tillen. Het is dan ook veelvoorkomend, dat de buggy wordt afgegeven bij de gate. Je hebt het vast wel eens gezien bij de ‘slurf’ naar het vliegtuig; een stapel buggy’s. Je zal dan ook waarschijnlijk niet de enige papa en mama zijn die hier voor kiezen. Bij aankomst betekent dit vaak ook, dat je de buggy direct weer mee kan nemen. Check dit altijd bij het grond personeel, zodat je er zeker van bent waar je jouw buggy kan ophalen. Ook dit kan nog wel eens verschillen per vliegveld, waar de buggy’s soms wel naar de bagageband worden gebracht. Als je voorkeur uit gaat naar het afgeven van de buggy bij de gate, dan is de beste optie om te kiezen voor een paraplu buggy. Dit type buggy’s kan je namelijk gemakkelijk inklappen en zijn daarnaast niet zo duur. De buggy’s die je kan meenemen als handbagage zijn vaak een stuk duurder.
Wij kozen voor de Joolz Aer buggy voor het vliegtuig..
Voor ons zoontje Luke wilden we ook graag een reisbuggy kopen. We besloten direct om een buggy te gaan zoeken, die we mee konden nemen als handbagage in het vliegtuig. We vonden het namelijk wel zo fijn om de buggy ten alle tijden bij ons te hebben en te kiezen voor een lichtgewicht variant. Na enig onderzoek, kwamen we bij de twee opties uit die we op deze pagina ook uitlichten, namelijk de Joolz Aer en de Yoyo 2.
Na wat uitzoekwerk en vergelijkingen, kozen wij uiteindelijk voor de Joolz Aer. Deze beslissing maakten we eigenlijk op basis van 2 punten. Punt 1 was dat onze kinderwagen ook al van Joolz is en we daar erg veel plezier en comfort van hebben gehad. Punt 2 was dat de Joolz Aer buggy wat hoger is dan de Yoyo 2. Omdat ik zelf een lange papa ben van 1,90cm, is het onprettig om met een kromme rug te lopen. Tot op heden zijn we erg te spreken over de Joolz Aer buggy. De buggy rijdt comfortabel, klapt eenvoudig en snel in en onze kleine man zit er als een koning in. We vinden de buggy zo fijn, dat we deze eigenlijk alleen nog maar thuis gebruiken ook!
Ondertussen zijn we ook een jaar verder en ik moet zeggen dat wij nog steeds enorm tevreden zijn over de buggy. De buggy klapt nog steeds soepel uit en we hebben de buggy ondertussen al meerdere keren meegenomen op reis. Bij drukke vluchten is het wel slim om vooraan te staan, zodat je wat meer garantie hebt op een plekje in de bagage vakken. Bij een drukke vlucht kan het namelijk nog wel eens voorkomen, dat je alsnog de buggy moet afgeven bij de gate. Een allerlaatste tip is dan ook, neem vooral de beschermingszak mee, want het is ook vervelend als je voor een beschadigde buggy komt te staan.