Joolz Aer Review

Deze keer gaan we wat dieper in op de Joolz Aer. In deze Joolz Aer review gaan we wat dieper in op de klein opvouwbare buggy van Joolz. Na ons eigen speurwerk, hebben wij deze buggy zelf ook aangeschaft voor ons zoontje. Waar we zelf nogal vaak onderweg of op reis zijn, leek ons deze Joolz Aer buggy de perfecte oplossing. We wilden graag bij Joolz blijven, waar onze kinderwagen ook van Joolz is (namelijk de Joolz Day kinderwagen). Hieronder lees je meer over hoe deze Joolz Aer buggy ons bevalt.

Als je misschien al wat uitzoek werk hebt gedaan, dan zal je gemerkt hebben dat de Joolz vooral positief naar voren komt om de compactheid van de buggy. Deze buggy wordt dan ook vaak vergeleken met de Babyzen Yoyo 2. Ben je al wat meer geïnformeerd over de specificaties, maar twijfel je misschien tussen beide buggy’s, lees dan vooral onze handige vergelijking: Joolz Aer of Babyzen Yoyo 2.

De Joolz Aer buggy is compact en makkelijk in te klappen

De voornaamste reden dat je wellicht nadenkt over de Joolz Aer, is waarschijnlijk de compactheid van de buggy. Deze buggy heeft namelijk ingeklapte afmeting van slechts 53,5cm (L) x 45cm (B) x 21,5cm (H). Voor een buggy is dit enorm klein en er zijn dan ook maar weinig buggy’s die daar in de buurt komen. De buggy is super eenvoudig in te klappen met 1 druk op de knop. In het begin moet je hier een beetje een handigheid in krijgen, maar eenmaal je door hebt hoe je de buggy in en uit klapt, is het echt enorm eenvoudig. Het voordeel van de Joolz Aer buggy is dat je de buggy met 1 hand kan uit- en inklappen en geen extra handelingen vergt. De Joolz Aer weegt maar 6.1kg en is te gebruiken tot je kindje 22kg is. Wat wij zelf erg fijn vinden aan het kleine formaat, is dat je de buggy thuis ook makkelijk op kan bergen. Wij hebben de buggy bijvoorbeeld in een stellingkast in de garage staan, zodat er geen overbodige ruimte wordt ingenomen.

De Joolz Aer buggy mag mee het vliegtuig in

Zoals we hierboven al omschreven, kan de Joolz Aer compact worden ingeklapt. Het voordeel hiervan is dat je de buggy mee mag nemen in het vliegtuig. Het is dan ook niet zo’n toeval dat deze buggy in onze lijst staat van beste buggy voor het vliegtuig. Dit was dan ook één van de voornaamste redenen waarom wij voor deze buggy kozen. We wilden graag een buggy aanschaffen, die je zowel thuis als mee kan nemen op reis. Waar je de meeste buggy’s moet inchecken of af moet geven bij de gate, mag je de Joolz Aer mee het vliegtuig in als handbagage. De buggy is dus zo klein dat je die mag meenemen in de handbagage vakken van het vliegtuig (ideaal als je alleen met handbagage reist!). Nadat we een aantal keer met de buggy hebben gevlogen, kunnen we met zekerheid zeggen dat deze buggy perfect is voor op reis. De buggy klapt snel en gemakkelijk in en is op bestemming comfortabel in gebruik.

Deze Joolz buggy is geschikt voor thuis én op reis

Waar dit de perfecte reisbuggy is, was dat niet de enige reden waarom wij de Joolz Aer kochten. Het is een vrij prijzige buggy, dus dan wil je er ook zeker van zijn dat deze buggy thuis ook goed te gebruiken is. We kunnen in ieder geval met 100% zekerheid zeggen dat de Joolz Aer buggy geschikt is voor thuis én op reis. We zijn ontzettend tevreden met de buggy en ons zoontje van anderhalf zit er dan ook graag in. We zijn er zo erg over te spreken, dat we eigenlijk alleen nog maar de buggy gebruiken en de kinderwagen altijd thuis laten. Het compacte formaat is niet alleen fijn als je op reis gaat, maar ook erg makkelijk om mee te nemen in de auto. Zo klap je de buggy snel in en past die gemakkelijk in de kofferbak.

De buggy beschikt ook over een slaapstand, waardoor je kindje ook een slaapje in de buggy kan doen. Door de achterkant van de buggy los te ritsen, verstel je de leuning van de buggy. Ook is de Joolz Aer geschikt voor de wat langere ouders. Ben je bijvoorbeeld langer dan 1.80cm, dan kunnen vooral compacte buggy’s nog wel eens een lage duwstang hebben. Bij de Joolz Aer is dat niet geval.

Het lijkt misschien of we wel heel positief zijn in deze Joolz Aer review. Zijn er dan echt geen verbeterpunten of nadelen aan de Joolz Aer? Uiteraard zijn er altijd puntjes die beter kunnen en bij de Joolz Aer zijn dat de kleine wieltjes. Omdat de buggy zo compact is, zijn de wieltjes ook vrij klein. Dit kan er nog wel eens voor zorgen bij een hobbelig weggetje of stoepje, dat de wieltjes blijven haken. Hier heb je misschien wat meer last van in oudere steden, maar over het algemeen is het geen groot punt. Ook missen wij haakjes aan het frame om onze luiertas aan op te hangen. De buggy beschikt niet over haakjes, zoals de Joolz kinderwagens dat wel hebben. Uiteraard kan je wel de draagband om de duwstang heen hangen of een buggy tassenhaak bijbestellen.

Wat is het verschil tussen de Joolz Aer en Joolz Aer Plus?

Nadat Joolz in 2020 de Joolz Aer op de markt heeft gebracht, hebben ze niet stil gezeten. Ondertussen is er namelijk ook een Joolz Aer+ variant te koop. De Aer Plus heeft een aantal aanpassingen ondergaan en deze zijn eigenlijk allemaal erg handig. We sommen kort op wat het verschil is tussen de Joolz Aer en Aer Plus.

  1. De Joolz Aer Plus heeft een verstelbare voetensteun. Dit komt er dus op neer dat je kind beter in de kinderwagen kan zitten en je de voetsteun kan aanpassen op basis van je de lengte van je kind. Dit kan bij de Joolz Aer niet.
  2. Vernieuwde Click n Go vijfpuntsgordel. De Joolz Aer Plus klik je wat gemakkelijker vast en los dankzij het Click n Go systeem.
  3. De zonnekap is wat groter bij de Joolz Aer+. Dit komt er op neer dat de kap wat verder uit kan klappen en je kind dus beter afgedekt wordt van de zon.
  4. De ligstand van de Joolz Aer+ is vlakker dan bij de reguliere Joolz Aer. Je kind kan dus wat vlakker in de buggy liggen, wat fijn is bij bijvoorbeeld een middagslaapje.

Over Tim en Buggy’s.nl

2 thoughts on “Joolz Aer Review”

Comments are closed.